Cine sunt cei mai buni rugbyști moldoveni ai anului



020 декабря 2014

 

Vadim Cobâlaș și Oxana Bunici au fost desemnați cei mai buni rugbyști moldoveni ai anului. Premiile au fost oferite la gala rugby-ului, organizată într-un local din Capitală. Jucătoarele echipei naționale de rugby-7 au făcut spectacol la gală. Pe lângă faptul că au avut ținute impresionante, ele au și cântat.

Jucătorul naţionalei Moldovei, Vadim Cobâlaș a fost ales pentru a patra oară cel mai bun rugbyst al anului. În 2014, acesta a avut o evoluție bună la echipa de club Sale Sharks, dar și la naționala Moldovei.

Cobâlaș nu a fost prezent la gală pentru că are astăzi meci în Campionatul Angliei. Trofeul i-a fost înmânat mamei rugbyst-ului.

Oxana Bunici a fost desemnată pentru a șasea oară consecutiv cea mai bună jucătoare de rugby a anului. În 2014, ea a evoluat pentru echipa din România Gold Roșia Montană și totodată a fost convocată la naționala Europei pentru care a jucat la turneul internațional din Dubai.

"Am muncit foarte mult şi sunt foarte fericită de acest premiu. Sunt mulţumită şi de susţinerea federaţiei, dar şi a domnului preşedinte", a declarat cea mai bună rugbystă a anului, Oxana Bunici. 

Dacă cei mai buni rugbyști nu au avut posibilitatea să fie prezenți la gală să-și ia premiile, atunci rugbystele naționalei Moldovei au fost prezente toate la gală și și-au luat premiile oferite de oficialii federației. Fetele au schimbat echipamentele sportive pe ținute de seară.

Mai mult, jucătoarele echipei naționale de rugby au oferit o surpriză celor prezenți la gală. Ele au demonstrat că știu nu doar a juca rugby, dar și că pot cânta foarte bine.

"Când am fost la Campionatul European din Norvegia, am participat şi la un concurs de karaoke şi am cântat această piesă, clasându-ne pe pe primul loc. Am decis să facem o mică surpriză aici, pentru că e cântecul care ne-a adus noroc", a mărturisit Oxana Bunici. 

Antrenorul anului a fost desemnat tehnicianul naționalei Moldovei, Sergiu Moțoc. Сonducerea Federației profil a calificat anul drept unul excepțional pentru rugbyul moldovenesc și are planuri mari pentru 2015.

"A fost un an excelent pentru rugby-ul moldovenesc pentru că am realizat toate obiectivele. Calificarea în grupa 1A şi finisarea complexului sportiv al Federaţiei de Rugby sunt principalele obiective pentru 2015", a spus președintele Federației Moldovenești de rugby, Vasile Revenco. 

În 2014, naționala de rugby a obținut trei victorii consecutive în Cupa Europei pe Națiuni și a încheiat anul pe primul loc în grupa 1B.

Selecţionata feminină de rugby-7 s-a clasat pe locul cinci la Campionatul European din Norvegia, la care a obţinut trei victorii în şase meciuri jucate.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑