Portretul unui star în devenire: Karolina Pliskova e fostă campioană de juniori la Australian Open!



021 февраля 2015

 

**VIDEO** Portretul unui star în devenire: Karolina Pliskova e fostă campioană de juniori la Australian Open!

Numărul 18 WTA, Karolina Pliskova (22 de ani) a avut parte de un meci-maraton împotriva Garbinei Muguruza, în semifinalele turneului de la Dubai.

După 6-4 în primul set, Pliskova l-a pierdut pe al doilea cu 5-7. În decisiv, jucătoarea din Cehia s-a impus cu 7-5 şi, la capătul unei partide de trei ore, s-a calificat în ultimul act. Doar a 17-a favorită a competiţiei, Pliskova le-a eliminat pe parcurs pe Ana Ivanovic şi Lucie Safarova până să ajungă în finala de astăzi, care va fi ÎN DIRECT pe Digi Sport 3, de la ora 17:00.

Karolina Pliskova a realizat break-ul decisiv în setul trei al partidei cu Muguruza la scorul de 5-5, a făcut 6-5, iar apoi a revenit de la 0-40 pentru a încheia jocul pe propriul serviciu. Ea a declarat: "Mă simt extraordinar, nu mă aşteptam când am venit aici, obosită de la Antwerp, să ajung în finală, e grozav!". Săptămâna trecută, Pliskova a jucat semifinale în Belgia, dar a cedat în penultimul act în fața Carlei Suarez Navarro, care nu s-a mai prezentat la finală.

 

Sportiva cehă, aflată la cea mai bună clasare a carierei, a câştigat trei turnee WTA: la Seul, Linz (ambele în 2014) şi la Kuala Lumpur (2013), disputând alte patru finale, la Sydney (2015), Pattaya City, Nürnberg şi Hong Kong (toate trei în 2014). Principalele sale atuuri sunt serviciul foarte puternic și forehandul de dreapta inside-out.

Dacă Simona Halep e fostă campioană la Roland Garros, Karolina Pliskova a câştigat Australian Open la juniori, în 2010, în fața Laurei Robson, şi a câștigat până acum 1,5 milioane de dolari. Ea are o soră geamănă, Kristyna, de asemenea jucătoare de tenis, pe locul 137 WTA. Ele evoluează împreună la dublu, având trei titluri şi o finală în palmares. De curând însă, ascensiunea Karolinei a despărțit acest cuplu sudat.

- a început tenisul la 4 ani și este antrenată de fostul jucător de Top 50 Jiri Vanek
- are ca hobby-uri pescuitul și muzica cehă
- filmele sale favorite sunt "Rocky" și "Public Enemies"
- îi plac cărțile lui Paulo Coelho, scriitorul pe care-l admiră cel mai mult
- pastele reprezintă mâncarea sa favorită

Simona Halep s-a calificat vineri în finala turneului de la Dubai, după ce a învins-o în semifinale pe Caroline Wozniacki, scor 2-6, 6-1, 6-1. Românca poate reveni pe locul 3 WTA, dacă o va învinge pe Pliskova.

Simona Halep – Karolina Pliskova se joacă sâmbătă, de la ora 17:00, și va fi transmis ÎN DIRECT de Digi Sport 2. Meciul va fi de asemenea LIVE VIDEO&TEXT pe digisport.ro și pe m.digisport.ro.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑