Problemele existente în sportul din Cimişlia, în atenţia ministrului Tineretului şi Sportului



Foto: FACEBOOK.COM // DUMITRU MUNTEANU
La solicitarea antrenorilor şi sportivilor din Cimişlia, Ministrul Tineretului şi Sportului din Republica Moldova, Victor Zubcu, a făcut deplasarea în acest orășel și s-a întâlnit cu localnicii. În cadrul întrevederii au fost discutate problemele existente în sportul din provincie şi modalitățile de soluţionare ale acestora.
Antrenorul de volei Gheorghe Andriucă a pus problema lipsei cadrelor tinere în Cimișlia și în localitățile din provincie în general.
"În teritoriu nu ajunge nimeni. Nu are cine lucra de la început. Majoritatea liceelor sunt fără specialişti în domeniu", a spus Andriucă. 
"Eu chiar simt necesitatea unei asociaţii a profesorilor de educaţie fizică şi sport, în care ei să fie partenerii noştri nu doar de dialog, dar şi de implementarea anumitor lucruri", a spus ministrul Tineretului şi Sportului, Victor Zubcu. 
Antrenorul de box şi K-1, Dumitru Untilă, susţine că cei mai buni sportivi nu ajung la loturile naţionale.
"Cunoaştem foarte bine că există un monopol în sport. Este vorba de fecior, nepot sau altcineva şi nu se permite ca cineva să meargă la Campionatul European sau chiar la calificări", a spus antrenorul de box și K-1, Dumitru Untilă. 
"Dacă noi vrem ca un sportiv de-al nostru să lupte pe de la egal la egal cu reprezentanții unor puteri mondiale, atunci el nu trebuie să se umilească în faţa antrenorului, antrenorul în fața preşedintelui federaţiei de specialitate, iar preşedintele federaţiei în fața ministrului. Recunoaştea drepturilor şi a posibilităţilor este obşigaţia noastră instituţională", a declarat Zubcu. 
Orașelul Cimişlia se poate mândri cu atletul Roman Prodius. Maratonistul din localitate va reprezenta Moldova la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑