Eroul Spaniei, Pau Gasol, desemnat cel mai bun jucător la Eurobasket 2015



021 сентября 2015

 

**VIDEO** Eroul Spaniei, Pau Gasol, desemnat cel mai bun jucător la Eurobasket 2015

Pivotul Pau Gasol, campion european cu echipa masculină de baschet a Spaniei, a fost desemnat cel mai bun jucător de la Eurobasket 2015, duminică, la finalul competiţiei.

Gasol, care a reuşit 25 de puncte în finală, câştigată de La Roja cu 80-63 în faţa Lituaniei, pe stadionul Pierre-Mauroy din Lille, a avut o medie de 25,4 puncte şi 8,4 recuperări pe meci, la Eurobasket 2015, fiind "omul-orchestră" al campioanei iberice.

Jucătorul de la Chicago Bulls (NBA), care a împlinit 35 de ani în luna iulie, mai fusese desemnat cel mai bun jucător la Campionatul Mondial din 2006 şi la Eurobasket 2009, competiţii câştigate de Spania, după cum informează Agerpres.

În ''cinciul'' ideal al turneului din acest an se regăsesc doi spanioli, Pau Gasol şi Sergio Rodriguez, doi lituanieni, Jonas Maciulis şi Jonas Valanciunas, precum şi francezul Nando De Colo. În finala mică, Franța s-a impus în fața Serbiei cu un categoric 81-68.

"A fost un campionat incredibil. Ne-am chinuit în primele meciuri, dar echipa a răspuns bine, iar atunci când am avut spatele la zid am înțeles că trebuie să ne apărăm mai bine. Are o importanță specială faptul că am jucat atât de bine în acest punct al carierei. Va fi un moment pe care nu-l voi uita toată viața", a spus Gasol, de două ori campion în NBA cu LA Lakers.

Spania, care a pierdut două din primele sale trei meciuri la Eurobasket, a disputat turneul final fără jucători de bază precum Marc Gasol, Serge Ibaka, Juan Carlos Navarro și Ricky Rubio. În primul sfert al finalei, Gasol a marcat 8 puncte consecutive (de la 11-4 la 19-6).

Coșurile marcate din acțiune de Gasol în finala cu Lituania


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑