Il Luce, sătul de evenimentele din Ucraina: ”Stadioanele n-ar trebui bombardate”



021 октября 2014

**Il Luce, sătul de evenimentele din Ucraina:** ”Stadioanele n-ar trebui bombardate”

Sătul să trebuiască să călătorească prin Ucraina, de la un meci la altul, de la Kiev la Lvov și retur, Mircea Lucescu a criticat ceea ce a devenit campionatul ucrainean, exprimându-și speranța că acesta nu se va transforma ”într-o parodie”.

Eu am spus întotdeauna, campionatul nostru e un campionat anormal. Îl facem doar ca să trecem anul și să sperăm într-o situație politică mai bună. Nu există niciun fel de egalitate a șanselor, nu există niciun fel de etică sportivă, trebuie să trecem acest campionat și să ieșim cu fruntea sus din acest campionat.

N-aș vrea ca acest campionat să se transforme în parodie, cu meciuri amânate... Acum ne întoarcem la Kiev. Acolo vom juca și meciurile cu Poltava, în Cupă, și meciul cu Metalurg Donețk. Apoi trebuie să găsim un loc pentru a juca meciul cu Dnepr”, a declarat Mircea Lucescu, într-o conferință de presă premergătoare partidei din UEFA Champions League cu Bate Borisov, de marți, 21 octombrie.

Il Luce a vorbit și despre faptul că stadionul echipei sale, de la Donețk, Donbass Arena, a suferit o nouă explozie lunea trecută - a treia, de când au început evenimentele din Ucraina -, care a avariat serios arena (DETALII&VIDEO).

”Nu e simplu, să simți că casa ta este bombardată, pentru că aia e casa noastră, a echipei de fotbal. Părerea mea e că... nu înțeleg... două instituții importante, care nu au nicio legătură cu politica, mă refer la spitale și stadioane, nu ar trebui să fie bombardate”, a mai spus antrenorul român.

Tehnicianul lui Șahtior a devenit principalul favorit la ocuparea postului de selecționer al României, după plecarea lui Victor Pițurcă. După meciul din această seară, cu Bate, va avea o discuție cu patronul Rinat Ahmetov, după care trebuie să ia o decizie cu privire la propunerea făcută de Răzvan Burleanu. În principiu, Mircea Lucescu s-a declarat de acord să preia naționala, iar situația complicată din Ucraina ar putea să-i ușureze alegerea (DETALII).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑