Norvegia si Romania, cele mai bune la handbal feminin: Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare la Mondial - VIDEO



021 декабря 2015

Nationala de handbal feminin a Norvegiei a castigat titlul mondial aseara pentru a treia oara in istorie, in urma victoriei asupra Olandei. Echipa Romaniei a cucerit medaliile de bronz. Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare a Mondialului.

 

Nationala de handbal feminin a Norvegiei nu a avut rivale in finala mondialului. Nordicile au condus cap coada meciul cu Olanda, la pauza mare avand un incerdibil scor 20 la 9. In repriza secunda Norvegia a mai scazut din turatii si la final tabela arata 31 la 23.


Norvegia cucereste astfel titlul mondial pentru a treia oara, dupa medaliile de aur din 1999 si 2011. Totodata, nordicile sunt campioane europene si olimpice en-titre. Tot ieri, echipa Romaniei a cucerit medaliile de bronz la Campionatul Mondial. In finala mica, echipa de peste Prut a zdrobit reprezentativa Poloniei. In minutul 8, scorul era deja 5 la 1 pentru Romania, ca apoi la pauza difrenta sa fie si mai mare, 15 la 8. 


Echipa de peste Prut a continuat sa se distreze si dupa pauza, iar la un moment s-a ajuns chiar la un ecart de 12 goluri, scor 28 la 16. Pe final fetele s-au relaxat si meciul s-a incheiat 31 la 22. Cristina Neagu a fost cea mai buna marcatoare a partidei, cu 10 goluri. Aceste reusite i-au adus si titlul de golgheter al campionatului Mondial, cu 63 de goluri. 


Totodata, Cristina Neagu a fost desemnata cea mai buna jucatoare la Mondialului desfasurat in Danemarca. Romania a cucerit medaliile de bronz si este pentru a patra oara pe podium la un Campionat Mondial, dupa aurul din 1962 si de doua ori argintul, in 1973 si 2005. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑