Împotriva Barcelonei, Malaga a reuşit o performanţă realizată ultima oară de Getafe în urmă cu 7 ani



022 февраля 2015

 

**VIDEO** Împotriva Barcelonei, Malaga a reuşit o performanţă realizată ultima oară de Getafe în urmă cu 7 ani

Malaga s-a impus surprinzător pe Camp Nou, scor 1-0, şi a întrerupt seria de 11 victorii a Barcelonei, care, în urma acestui eşec, a ratat şansa de a reveni pe primul loc în La Liga după trei luni.

Andaluzii au reuşit astfel să nu primească gol în cele două meciuri de campionat disputate împotriva echipei lui Luis Enrique în actualul sezon, după ce partida tur s-a încheiat cu scorul de 0-0.

Ultima echipă care încheiase o ediţie din La Liga fără a primi gol de la Barcelona a fost Getafe, în sezonul 2007/08. Atunci, formaţia la care evolua şi Cosmin Contra reuşea să câştige cu 2-0 pe teren propriu şi să obţină o remiză (0-0) pe teren propriu. Jucătorul român nu s-a aflat însă pe teren în nici unul dintre cele două meciuri.

"Cred că este nevoie de un joc defensiv foarte bun, ţinând cont de calităţile adversarului. Victoria noastră a fost obţinută prin multă muncă şi multă perseverenţă", a declarat antrenorul celor de la Malaga, Javi Gracia.

Totodată, Malaga a devenit doar a patra echipă din acest secol care nu primeşte gol de la Barcelona în cele două meciuri directe dintr-o ediţie de campionat. Celelalte trei au fost Osasuna (2001/02), Sevilla (2002/03) şi Getafe (2007/08).

Catalanii au mai stabilit un alt record negativ, după înfrângerea suferită sâmbătă. Din sezonul 2003/04 nu s-a mai întâmplat ca Barça să piardă de două ori în primele 12 meciuri de pe teren propriu în campionat. Precedentul eşec a fost cel cu Celta Vigo, scor 0-1, pe 1 noiembrie.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑