Djokovic, campion la Indian Wells a 4-a oară! Finală spectaculoasă cu Federer



 

**VIDEO** Djokovic, campion la Indian Wells a 4-a oară! Finală spectaculoasă cu Federer

Cei mai buni jucători ai lumii la ora actuală s-au duelat în finala de la Indian Wells, unul dintre cele mai importante turnee de Masters din circuitul ATP. Pe un soare strălucitor, cu tribunele arhipline în spate, liderul mondial Novak Djokovic (27 de ani) l-a învins ÎN DIRECT la Digi Sport 2 pe Roger Federer, scor 6-3, 6-7(5), 6-2. Scorul întâlnirilor directe a devenit 20-18, bilanțul încă fiind în favoarea lui Federer.

La 33 de ani, de pe locul 2 ATP, Federer a atacat finala după o săptămână de vis la unul dintre turneele sale preferate, dar s-a declarat învins după două ore și 20 de minute de joc. A fost cea de-a 15-a prezență consecutivă a lui "FedEx" la Indian Wells, iar publicul a savurat fiecare schimb dintre cei doi campioni.

Primul set a început mult mai bine pentru Djokovic, care a realizat break-ul la 2-2, după ce Federer reușise să evite acest lucru cu mare dificultate, în primele game-uri. Cu doar 24 de puncte cedate, Djokovic a închis primul set cu 6-3, după 32 de minute de joc intens. Sârbul s-a impus cu cele 7 lovituri direct câștigătoare și mai ales grație rezistenței din schimburile lungi.

Setul doi n-a avut o desfășurare cu mult diferită până spre final. Cu un bilanț de 37-1 în duelurile în care câștigă primul set, "Nole" a început din nou ca din tun și a reușit un break rapid, doar pentru a se împiedica la scorul de 4-3, când nu a putut servi pentru desprindere și scorul s-a echilibrat după un backhand perfect al lui Roger, care a aterizat pe linie. A fost apoi 4-5 și 0-30 pentru Federer, dar în cele din urmă s-a mers cap la cap până în tiebreak, unde sârbul a clacat surprinzător.

Acesta a servit pentru închiderea meciului la scorul de 5-4, dar a comis două duble greșeli consecutive și i-a oferit o minge de set nesperată elvețianului. Federer a profitat din prima de ea, cu un serviciu-vole perfect, și a ridicat publicul californian în picioare, obținând șansa de a disputa setul decisiv. Acolo, Djokovic a fost mai solid și a reușit break-ul la 3-2, a servit pentru 5-2 și apoi a închis meciul tot pe serviciul advers.

A fost cea de-a 12-a finală pe care cei doi au disputat-o în circuitul de simplu. Ultima întâlnire directă fusese la Dubai, acolo unde Federer a câștigat trofeul, după o victorie în două seturi, 6-3, 7-5. La Indian Wells, Djokovic se mai impusese în trei rânduri, în 2008, 2011 și 2014.

Cei doi și-au disputat trofeul și anul trecut, câștig de cauză având tot liderul clasamentului ATP, care s-a impus în trei seturi, 3-6, 6-3, 7-6. Nole a ajuns în 2015 pentru a cincea oară în ultimul act al turneului californian, în timp ce Federer s-a aflat la cea de-a șasea finală.

Cei doi au câștigat, împreună, de 7 ori titlul, Roger având unul în plus. Djokovic și-a prelungit duminică seria de victorii în finalele de Masters 1000 la opt partide, un bilanț impresionant.

Djokovic s-a calificat în ultimul act al turneului de la Indian Wells după ce l-a învins, ÎN DIRECT la Digi Sport 2, pe Andy Murray, în numai două seturi, 6-2, 6-3. Tot în semifinale, Federer l-a învins pe Milos Raonic în două seturi, 7-5, 6-4, după numai o oră și 26 de minute.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑