Echipa Guvernului a jucat un meci de fotbal de caritate în sprijinul unui copil



023 сентября 2013

Echipa Guvernului a jucat un meci de fotbal de caritate în sprijinul unui copil. Meciul dintre echipa Guvernului şi cea formată din artişti cunoscuţi a avut loc pe stadionul Zimbru, cu scopul de a aduna bani în sprijinul lui Victoraș, un copil din Chișinău care are nevoie de operație. Căpitanul echipei Executivului a fost Premierul Iurie Leancă, iar antrenorul formației compusă din miniștri, consilieri și alți membri ai Guvernului a fost Președintele ţării, Nicolae Timofti.

Înainte de fluierul de start, Prim-ministrul a intrat pe terenul de fotbal alături de Victoraş. Iurie Leancă a declarat că evenimentul a fost organizat, în primul rând, pentru a salva viitorul unui copil.

Meciul s-a încehiat cu scorul de 3 la 0, în favoarea echipei artiștilor. Iurie Leancă a menționat că partida a fost una corectă.

Mama lui Victoraș, Eugenia, le-a mulțumit din suflet celor două echipe pentru gestul făcut în sprijinul fiului ei.

Potrivit Fundației care a organizat meciul, au fost vândute peste 4 mii de bilete. Suma adunată va fi făcută publică în zilele următoare, după ce se vor număra şi banii strânşi în cutiile pentru donaţii.

Victoraș are 6 ani și suferă de epidermoliză buloasă, o maladie genetică rară, cunoscută și ca „boala fluturelui”. La numai trei ani lui Victoraș i s-au lipit și îndoit degetele de la mâini. Acum micuțul nu se poate îmbrăca și dezbrăca de unul singur, nu poate ține în mână lingura sau un pahar cu apă. Victoraș are șanse să învingă maladia, dar pentru asta are nevoie de operație. O clinică din Germania s-a oferit să facă intervenția chirurgicală, care costă 60 de mii de euro.
 

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑