Florin Mergea știe cum s-a făcut diferența în finala contra lui Tecău: “Asta a fost cheia jocului”



 

**VIDEO** Florin Mergea știe cum s-a făcut diferența în finala contra lui Tecău: “Asta a fost cheia jocului”

></p><p><span style=Florin Mergea a pierdut duminică finala de dublu de la Turneul Campionilor, alături de Rohan Bopanna, dar n-a plecat supărat de la Londra. Învins de perechea Horia Tecău / Jean-Julien Rojer, Mergea spune că nu știe ce putea face mai mult, duminică.

Imediat după disputa din O2 Arena, Florin a vorbit despre colaborarea cu Rohan Bopanna, despre succesele obținute împreună în ultima jumătate de an și despre planurile pentru 2016.

“Un parcurs extraordinar anul acesta, primul an în care am jucat toate turneele mari și mastersurile 1000. Iar această săptămână a fost extraordinară. Să nu uităm că în acest an a venit și primul titlu de Masters, un titlu foarte greu de obținut. O semifinală de Grand Slam, câteva finale, câteva titluri, deci, un an extraordinar alături de Rohan, care s-a terminat cu finala de aici, de la Londra.

Eu cu Rohan avem cinci luni de turnee, suntem doi jucători diferiți de Horia și Jules, avem foarte multe arme pe care trebuie să le punem cap la cap, pentru a face jocul nostru un tot unitar. Ceea ce nu este ușor, și va fi greu și pe viitor. În același timp, acest lucru îmi dă speranțe pentru la anul. Venim după foarte multe rezultate, într-un timp foarte scurt.”, a spus Florin.

Apoi a analizat finala cu Tecău și Rojer: “Noi, ca echipă, putem face orice pe teren și asta este și un atu și un dezavantaj. Pentru că avem foarte multe lucruri de făcut la antrenament, mai multe lucruri de pus la punct și mai multe lucruri de coordonat în teren. Astăzi, țelul meu a fost să vin și să mă bucur de fiecare moment, de această atmosferă extraordinară de aici, din sală. Și cred că am făcut acest lucru, cred că am dat ce am putut mai bine din mine.

În primul set am fost peste ei la aproape toate categoriile, dacă ne uităm la statistici. Dacă nu pierdeam break-ul în primul game, la egalitate, luam noi primul set. Ei au jucat foarte bine, au servit foarte bine și cred că asta a fost cheia jocului lor și de astăzi și în general. Au venit cu foarte multă încredere din celelalte meciuri și asta s-a văzut.

Eu personal nu aveam ce să fac mai mult decât am făcut astăzi. Am servit, am returnat, am dat vole, deci, mai mult, nu aveam ce să fac.”

Pentru Mergea urmează acum o vacanță, apoi pregătirea noului sezon. Rohan Bopanna va mai juca până pe 20 decembrie într-un circuit special din Asia, dar în 2016 va continua colaborarea cu Florin: “Este normal ca după asemenea rezultate să continuăm. Au venit niște titluri și finale în scurt timp și este normal să dăm prima șansă acestei colaborări.”


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑