Novak Djokovic, primul tenisman care a câștigat de patru ori consecutiv Turneul Campionilor



Foto: mundodeportivo.com

Novak Djokovic a devenit primul tenisman care a câștigat de patru ori consecutiv Turneul Campionilor! Sârbul a reușit această performanță după ce s-a impus în finală în fața lui Roger Federer.

Novak Djokovic l-a învins în finala de la Londra pe Roger Federer cu scorul de 6-3 6-4 după o oră și 20 de minute. Sârbul s-a revanșat astfel după ce Federer s-a impus, marți, în grupă, cu 7-5 6-2.

În finala Turneului Campionilor, Djokovic a obținut a 22-a victorie din carieră în fața elvețianului, egalând astfel scorul în meciurile directe.

Novak Djokovic și-a trecut în palmares al cincilea său titlu la Turneul Campionilor și al patrulea consecutiv.

Sârbul, în vârstă de 28 de ani, l-a egalat pe Ivan Lendl și Pete Sampras la numărul de victorii la Turneul Campionilor și se apropie de recordul deținut de Roger Federer, care a câștigat de șase ori această competiție.

Djokovic a încheiat astfel unul dintre cele mai bune sezoane ale carierei, cu trei titluri de Mare Șlem, finală la Roland Garros, dar și șase turnee Masters 1.000, având în total 11 turnee câștigate în 2015.

Novak Djokovic a obținut în acest an nu mai puțin de 82 de victorii, dintre care 31 în fața jucătorilor din Top 10.

Perechea alcătuită din tenismanul român Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer a câștigat Turneul Campionilor la dublu. În finală, cei doi au învins perechea româno-indiană formată din Florin Mergea și Rohan Bopanna, cu scorul de 6-4 6-3.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑