FIFA va investi peste trei milioane de dolari în programe sociale



 

FIFA sare în ajutorul Braziliei! Nu este vorba însă despre pregătirea pentru Mondial. Forul de fotbal a dezvăluit că în viitorul apropiat va investi peste trei milioane de dolari în programe sociale. Primul beneficiar a devenit un ONG din Rio de Janeiro care acordă sprijin fotbalului pentru copii.

Prima tranşă din cele trei milioane de euro este destinată Institutului Bola Pra Frente, care sprijină tinerele talente din familiile social vulnerabile. Banii vor fi cheltuiţi pentru construcţia terenurilor de fotbal din apropierea şcolilor din oraşul Rio de Janeiro. FIFA a făcut acest anunţ la finalul inspecţiei a stadioanelor pentru Mondialul din acest an.

"Prin aceste programe sociale, copiilor şi tinerilor li se oferă şansa să-şi facă viaţa lor şi viaţa familiei lor mai bună", a declarat fostul internaţional brazilian Jorginho.

"Programul este benefic pentru multă lume. Mai ales pentru cei care locuiesc în comunităţi sărace şi sunt înconjuraţi de ilegalităţi", a spus o tânără.

Oficialii FIFA afirmă că acest program este, în primul rând, unul social, iar fotbalul este pe locul secund.

"Fotbalul le aduce acestor copii speranţă. Dar noi trebuie să ne asigurăm că prin fotbal ţinem copii aproape de şcoală", a menţionat secretar general alFIFA.

În 2014, 108 organizaţii non-guvernamentale din toată lumea care se ocupă cu dezvoltarea fotbalului vor benificia de fonduri oferite de FIFA.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑