Divizia Națională, la cea de-a 25-a ediție! Câte echipe se vor duela pentru titlul de campionă



Foto: debanat.ro

Sâmbătă va începe cea de-a 25-a ediţie a Diviziei Naţionale la fotbal. Zece echipe vor începe lupta pentru titlul de campioană, iar cel mai tare meci al primei etape este duelul dintre Sheriff şi Saxan, după ce partida dintre Dacia şi Milsami a fost transferată pentru o altă zi.

Sezonul 2015-2016 al Diviziei Naţionale va lua start sâmbătă cu primele trei partide. Cel mai titrat club din Moldova, Sheriff care în ediţia precedentă a terminat campionatul pe locul trei, acesta fiind cea mai slabă performanţă obţinută în istoria clubului, se va duela în prima etapă cu Saxan Ciadîr-Lunga. Meciul va avea loc la Tiraspol cu începere de la ora 19:00.

În aceeaşi zi, Dinamo-Auto Tiraspol va întâlni Academia la Ternovca de la ora 18:30, iar Zaria se va duela cu Zimbru la Bălţi. Duminică se va disputa derby-ul nou promovatelor. Petrocub Sarata Galbenă va evolua împotriva echipei Speranţa Nisporeni.

Tot în această zi era programat un alt derby, Dacia - Milsami. Această partidă a fost transferată, deoarece campioana Moldovei evoluează în turul trei preliminar al Ligii Campionilor.

Preşedintele Federaţiei de Fotbal, Pavel Cebanu susţine că noua ediţie de campionat va fi una dintre cele mai intrigante din istorie

"Acum poate sunt considerate autsaidere Speranţa, echipa din Sărata-Galbenă, Dinamo-Auto. Toate echipele sunt puternice. Acum te uiţi la perechile cu care joacă şi nu ştii la ce meci să te duci. Toate sunt interesante", a spus președintele FMF, Pavel Cebanu.

Totodată, Pavel Cebanu nu vede o favorită clară la titlu:

"Dacă cinci, patru sau trei ani în urmă, până la campionat se ştia cine este campioană, acuma eu cred că nimeni nu o să vâre mâna în foc să spună că acesta sau celălalt. Cinci echipe precis o să lupte. Acuma nu poţi să spui cine e mai tare Sheriff, Dacia, Milsami, Zimbru sau Bălţul, care puternic în ziua de azi. Lupta pentru fiecare punct va începe chiar în prima etapă."

Sezonul trecut al Diviziei Naţionale a fost unul dintre cele mai spectaculoase. În ultima etapă Milsami şi Dacia aveau şanse de a cuceri titlul, iar campioana s-a decis într-un meci direct la Orhei. Milsami a învins cu 2-1 şi a cucerit pentru prima dată titlul.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑