Chiricheș, Ok pentru o parte a presei italiene, ”nesigur și ezitant” pentru alta. ”A trădat prima impresie”



024 августа 2015

 

**Chiricheș, Ok pentru o parte a presei italiene,** ”nesigur și ezitant” pentru alta. ”A trădat prima impresie”

Vlad Chiricheș a avut un debut de vis la Napoli, în primele două partide - ambele amicale, cu FC Porto și Latina - jucate pentru echipa lui Maurizio Sarri. A fost lăudat aproape unanim de presa și fanii italieni atunci. Ulterior, însă, la prima partidă oficială jucată, în prima rundă din Serie A, românul a dezamăgit, iar aceiași care l-au lăudat se simt acum trădați.

Napoli a pierdut meciul cu Sassuolo, din deplasare, după ce a condus cu 1-0. S-a terminat 2-1, iar fostul stelist, deși nu poate fi acuzat că ar fi greșit la vreunul din goluri, a avut o poziționare ”imputabilă” la ambele reușite ale gazdelor. Presa italiană oscilează acum, unele publicații găsindu-i circumstanțe atenuante sau chiar văzându-l printre puținii jucători ”acceptabili” de la Napoli, în timp ce o altă parte îl critică dur.

”Aceeași istorică și îndelungată problemă în apărare. Chiricheș a fost ok, dar numai fundașul venit de la Tottenham nu e suficient pentru a-l face pe Sarri să doarmă liniștit. Antrenorul lui Napoli a explicat, nu o dată, că 'Eu mereu îmi construiesc echipele pornind de la apărare'”, a scris Calciomercato.com.

În cotidianul Il Mattino, Chiricheș a primit cea mai mică notă, 5, alături de alți opt coechipieri și de antrenorul Sarri. Doar Reina (6), Albiol (6), David Lopez (5,5) și Hamsik (6) au scăpat cu note mai mari.

”Iată noul îngrijitor de bătrâni român. Sarri nici nu-l cunoștea. Vine din Anglia, de la Tottenham. Un as în mânecă? Promitea! Dar imediat a dezamăgit, a trădat promisiunea arătată în primele partide. Nesigur și ezitant”, și-a explicat Il Mattino alegerea.

În Repubblica, Chiricheș are notă în ton cu Albiol și majoritatea jucătorilor lui Napoli, 5,5. Maggio și Gabbiadini, cu 5, sunt considerați mai slabi ca el. ”Chiricheș a părut mereu în dificultate în fața vitezei lui Defrel”, scriu jurnaliștii citați.

Pe Tutto Napoli, Chiricheș e notat cel mai bine dintre fundași, la egalitate cu Hysaj, 5,5. Albiol (5) și Maggio (4,5) sunt considerați ”verigile slabe”. Cu toate acestea, nici românul nu e iertat. ”Pas înapoi față de ce a arătat în presezon. Jocul său aerian e puțin eficient, suferă când este surprins de viteza atacanților adverși, deși nu el poartă principala vină pentru goluri”, au scris cei de la Tutto Napoli.

Vezi mai jos rezumatul meciului Sassuolo-Napoli 2-1:

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑