Antrenamente speciale la Cluj. Americanii de la U folosesc o mască de altitudine



 

**VIDEO** Antrenamente speciale la Cluj. Americanii de la U folosesc o mască de altitudine

Baschetbaliştii de la Universitatea Cluj au parte de şedinţe inedite de antrenament. Americanul Curtis Millage încearcă să se acomodeze cât mai rapid la Cluj. Se pregăteşte cu o mască specială, care simulează altitudinea.

Cu doar două victorii în cele opt etape din Liga Naţională, Universitatea Cluj încearcă metode noi pentru a-i ajuta pe jucătorii străini să se acomodeze cât mai repede. Sosit luna trecută în România, Curtis Millage se antrenează cu o mască specială pentru a se obişnui cu aerul din Cluj. Americanul a jucat în Arizona, la o altitudine de 2 000 de metri.

“Te ajută să îţi intri în formă destul de repede. Trebuie să tragi de tine când eşti obosit. Este ca în ultimul sfert la baschet, sau ca în orice alt sport, când nu mai poţi şi trebuie să continui, masca aceasta te ajută. Nu numai în pauza competiţională, ci şi în timpul sezonului, când resimţi oboseala. Este o cu totul altă altitudine aici, când vin în România călătoresc aproape o zi şi trebuie să mă adaptez rapid. La început m-am simţit de parcă aş fi fost Hannibal, respiram atât de greu încât părea că vreau să mănânc pe cineva.”, a explicat jucătorul american.

Millage nu este primul american de la Universitatea care poartă masca. Sean Barnette a revenit pe teren cu o săptămână mai repede după o acccidentare, după ce s-a antrenat la fel ca Millage. Fizioterapeutul Adrian Resteman explică: “Este o mască care simulează altitudinea, o folosim foarte, foarte des, în special în cazul jucătorilor care vin după o accidentare. Se accelerează producâia de globule roșii și practic recuperarea este mai rapidă.”


 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑