Valentino Rossi va pleca din pole position la Assen. Clasare dezamăgitoare pentru Lorenzo



**Valentino Rossi va pleca din pole position la Assen.** Clasare dezamăgitoare pentru Lorenzo

La Assen, în catedrala vitezei, Valentino Rossi a obţinut primul pole position din sezonul actual al MotoGP. Lider în clasamentul general pentru doar un punct, "Doctorul" a promis că va fi mai atent în calificări şi s-a ţinut de cuvânt.

L-a ajutat mult şi circuitul olandez, pe care a obţinut cele mai multe victorii la clasa regină, şase, dintre care două consecutive, în 2004 şi 2005. Italianul a profitat şi de noul cadru Yamaha, mult mai docil, cu care a acoperit cei 4 kilometri şi jumătate ai circuitului în 1:32'627, spulberând cu peste o secundă vechiul record pe tur.

Acest rezultat i-a adus lui Valentino Rossi al 51-lea pole din carieră la clasa supremă, performanţă cu care se află pe locul doi în clasamentul tuturor timpurilor. Cu încă opt eventuale pole-uri în cursele următoare, Rossi ar deveni lider absolut în această ierarhie.

Surpriza de proporţii în calificarile clasei MotoGP a fost produsă de Aleix Espargaro. Poleman-ul etapei trecute a trebuit să răspundă prezent încă din Q1, nereuşind să se numere printre primii 10 în antrenamentele cumulate. A trecut în Q2 şi apoi s-a poziţionat al doilea pe grilă.

În cazul în care cursa va fi una uscată, Suzuki va încerca o strategie ce implică folosirea unui pneu soft pe spate.

Linia întâi la start este completată miraculos de un Marc Marques care pare să-şi fi redescoperit încrederea în forţele proprii, după ce a revenit la şasiul specificaţie 2014.

Jorge Lorenzo, câştigătorul ultimelor patru etape, va pleca de pe un dezamăgitor loc 8.

Grand Prix-ul TT Assen, a opta cursă din 2015, este cea mai veche etapă din motomondial, prezentă în calendar încă din 1949, de la înfiinţarea MotoGP.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑