Tokyo, gata să devină gazda Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020 (VIDEO)



026 августа 2013

 

Tokyo este cel mai potrivit oraş pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020. De această părere sunt oficialii japonezi care au depus deja la CIO prezentarea oficială a oraşului. Pentru dreptul de a găzdui cea de-a 32-a ediţie a Olimpiadei mai luptă oraşele Madrid şi Istanbul.

Tokyo este considerat marele favorit la organizarea Jocurilor Olimpice din 2020. Principalele atuuri a capitalei nipone este reţeaua de transportului public bine pusă la punct şi garanţiile financiare făcute de Guvern la depunerea candidaturii.

Şi viitoarea infrastructură prezentată în proiect este peste oferta celorlalte candidate. Astfel, în cazul în care va deveni capitală olimpică, Tokyo va oferi pentru desfăşurarea competiţiilor un stadion olimpic cu o capacitate de 80 de mii de locuri, şi alte 35 de edificii sportive, care vor fi amplasate la cel mult opt kilomatri de satul olimpic.

"Prezentarea candidaturii a trecut perfect. Nu am comis nicio greşeală. Tokyo va cuceri lumea prin farmecul său şi este cel mai potrivit oraş pentru organizarea Jocurilor Olimpice şi Paralimpice din 2020", susţine guvernatorul oraşului, Naoki Inose.

În afară de Tokyo, pentru dreptul de a organiza Olimpiada din 2020 mai luptă Madrid şi Istanbul. Capitala Japoniei este singurul oraş din cele trei care a mai găzduit Jocuri Olimpice, în 1964. La Tokyo urma să aibă loc şi Jocurile din 1940, dar ediţia din acel an a fost anulată din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Oraşul-gazdă a Jocurilor Olimpice 2020 va fi desemnat pe 7 septembrie, la congresul CIO, din Buenos Aires. 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑