FIFA critică Singapore pentru eliberarea șefului mafiei meciurilor trucate



foto:  www.ntv.ru

FIFA s-a arătat dezamăgită de decizia autorităților din Singapore care l-au pus în libertate pe Dan Tan Seet Eng, considerat de Interpol ca lider al celei mai cunoscute rețele mafiote de trucare de meciuri, relatează Reuters.

Dan Tan, 51 ani, a fost eliberat miercuri după judecarea recursului său la Curtea de apel din Singapore. El s-a aflat în arest din octombrie 2013, în baza unei legi care permite ministrului de interne să rețină fără judecată timp de un an persoane care sunt asociate cu activități de natură infracțională în interesul siguranței publice și ordinii.

''FIFA este foarte dezamăgită de decizia Curții de Apel singaporeze de eliberare a dlui Tan dată fiind gravitatea fostelor sale activități legate de manipularea meciurilor. Integritatea fotbalului este prioritatea principală a FIFA și vom continua să colaborăm atât cu agențiile specializate împotriva infracțiunilor, cât și cu autoritățile publice, autoritățile sportive regionale sau naționale pentru a contracara trucarea meciurilor'', se arată într-un comunicat al forului internațional.

Curtea de apel a motivat eliberarea prin faptul că actele lui Tan sunt condamnabile, dar ''nimic nu sugerează că aceste activități pot fi considerate ca având impact asupra siguranței publice, păcii și ordinii în Singapore''.

Tan este urmărit penal în Italia și Ungaria pentru activitățile sale ilegale.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑