Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat modulul ”Conceptul de lucrător în domeniul tineret. Competențe, atitudini și roluri.”  




  

               

    

                            Ministerul Tineretului şi Sportului a lansat modulul ”Conceptul de lucrător în domeniul tineret. Competențe, atitudini și roluri.”

 

Vineri, 24 ianuarie, în comuna Costeşti, Ialoveni, a fost lansat modulul “Conceptul de lucrător în domeniul tineret. Competențe, atitudini și roluri” în cadrul Academiei Lucrătorului de Tineret, proiect realizat în comun de către Consiliul Naţional al Tineretului din Moldova şi Ministerul Tineretului şi Sportului.

La evenimentul de deschidere a participat Viceministrul Tineretului şi Sportului Sergiu STANCIU, reprezentanţi ai CNTM şi participanţi ai Academiei Lucrătorului de Tineret.

În cadrul sesiunii de instruire participanţii au pus în discuţie, pe de o parte, rolul lucrătorilor de tineret şi, pe de altă parte, rolul Academiei, funcţiile specialiştilor de tineret şi competenţele acestora. 

Proiectul „Academia Lucrătorului de Tineret” a fost lansat în octombrie 2013 în scopul sporirii capacităților și competențelor specialiștilor de tineret în oferirea serviciilor calitative pentru tineri. Proiectul îşi propune drept obiective prioritare identificarea funcțiilor lucrătorului de tineret din RM, corelarea funcțiilor identificate cu competențele necesare, analiza comparativă funcțiilor/competențelor cu alte modele internaționale, analiza funcției de trainer/instructor a lucrătorului de tineret și rolul acestuia în implementarea activităților de educație non-formale etc.

În februarie curent va fi organizată o conferinţă de totalizare a proiectului, în cadrul căreia vor fi prezentate rezultatele primei ediţii.

Academia Lucrătorului de Tineret este un rezultat al parteneriatului dintre CNTM și MTS, menit să dezvolte abilitățile fundamentale ale lucrătorilor de tineret, deprinderile practice și cunoștințele necesare acestora în domeniul tineretului.

 

 

 


 





  


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑