Reghecampf are motive să se teamă de Dinamo. Piedica pe care le-au pus-o mereu roș-albii rivalilor



027 февраля 2014

steaua - dinamoReghecampf are **motive să se teamă de Dinamo.** Piedica pe care le-au pus-o mereu roș-albii rivalilor

Laurențiu Reghecampf poate intra cu adevărat în istoria Stelei ca antrenor și dacă echipa sa o va învinge pe Dinamo în derby-ul de sâmbătă seară.

Steaua este pe primul loc al Ligii 1, cu 48 de puncte, la o distanță de 16 puncte de rivala de-o viață, Dinamo, dar roș-albaștrii au toate motivele pentru a trata cu foarte mare atenție încleștarea din Ghencea, programată peste trei zile.

Cu Laurențiu Reghecampf pe bancă, echipa campioană se află în luptă, din nou, pentru cununa cu lauri, dar și pentru Cupa României, iar parcursul de până acum o îndreptățește să spere la event. Datorită victoriei de la Chiajna, cu Concordia, Steaua a ajuns la o serie de 22 de partide consecutive fără înfrângere, ceea ce-i conferă lui Reghe suficiente motive de satisfacție. Ultima înfrângere în campionat a steliștilor datează de la acel meci cu Viitorul, din finalul sezonului trecut, când trupa lui Hagi s-a impus cu un neverosimil 5-2!

Aceste victorii la rând îl plasează pe Reghe, conform celor de la Gazeta Sporturilor, pe locul doi all-time, după seria incredibilă reușită de Emeric Ienei și de Anghel Iordănescu înainte de Revoluție, când au bifat acea serie de neegalat cu 104 victorii la rând.

Există un amănunt statistic ce-l poate pune puțin pe gânduri pe Reghecampf. De fiecare dată, Dinamo s-a dovedit a fi echipa care a întrerupt seriile bune ale roș-albaștrilor. De referință a rămas acea victorie repurtată de Dinamo, chiar în Ghencea, în septembrie 1989, când Mateuț, Cezar Zamfir și Daniel Timofte semnau o victorie de poveste a lui Dinamo: 0-3.

A mai fost o situație, la începutul anilor ’50, când parcursul Stelei, pe atunci CCA, cu Gică Popescu I pe bancă, a fost întrerupt tot de Dinamo. Fotbaliștii CCA-ului aveau un an și o lună de invincibilitate, dar în noiembrie 1952 Dinamo s-a impus cu 1-0.

În afara acestor episoade, aparte a mai rămas unul, de data aceasta recent, în care Dinamo i-a pus piedică Stelei. Și ce piedică. În primăvara lui 2008, în penultima etapă, roș-albaștrii aveau nevoie și de un egal cu Dinamo pentru a se menține pe primul loc și a mai bifa un nou titlu.Roș-albii, care nu treceau, ca și acum, prin cel mai bun moment (se aflau pe locul 4), s-au impus însă acasă cu 2-1, goluri Bratu și Dănciulescu, facilitându-le astfel drumul spre titlu celor de la CFR Cluj. În plus, a fost primul eșec al lui Lăcătuș după 12 partide fără înfrângere.

Primul duel al acestei primăveri dintre Steaua și Dinamo se va disputa sâmbătă, 1 martie, de la ora 21:00, și va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1, dar și LIVE VIDEO pe digisport.ro, EXCLUSIV pentru abonații RCS-RDS.

Fazele VIDEO vor fi redate în timp real pe www.digisport.ro și pe m.digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑