ÎMBUCURĂTOR! Republica Moldova ar putea avea un pugilist la Olimpiada de la Rio-de-Janeiro



FOTO: bestswim.com.br
Republica Moldova ar putea avea, totuşi, un pugilist la Olimpiada de la Rio-de-Janeiro. Chiar dacă pugiliștii noștri au ratat calificarea la olimpiadă în ultimele turnee internaţionale, antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc, susține că unul din sportivi ar putea beneficia de un wild-card din partea Federaţiei Internaţionale de resort.
"Din Europa am putea fi noi cei care să beneficiem de acest wild-card. Pentru asta trebuie să trimitem o scrisoare Federaţiei Internaţionale de box împreună cu Comitetul Olimpic. Cred că ar trebui să trimitem o astfel de scrisoare, pentru că noi avem boxeri, care ar putea câştiga şi o medalie la Jocurile Olimpice", a declarat antrenorul lotului naţional de box, Petru Caduc.
Wild-card ar putea primi unul dintre boxerii moldoveni din categoriile de greutate de până la 56, 64 sau 69 de kilograme. Astfel, cele mai mari şanse de a obţine acest wild-card o au Veaceslav Gojan, Dumitru Galagoţ și Vasile Belous.
La ultimul turneu de calificare de la Baku, sportivii moldoveni nu au obţinut nicio cotă de participare la Olimpiadă. Cel mai bun rezultat l-a obţinut însă Alexei Zavatin. El a ajuns până în semifinale în categoria super-greilor şi a câştigat medalia de bronz.
"Cred că e cea mai mare performanţă pentru mine. Acum vreau foarte mult să ajung acolo unde mereu mi-am dorit. Îmi doresc rezultate mari în boxul moldovenesc, dar şi la nivel mondial", a specificat boxerul Alexei Zavatin.
Aproape de calificare a fost şi Dumitru Galagoţ, eliminat în optimile de finală de către un sportiv grec.
"Ne pare rău. Nu ştiu din ce cauză suntem daţi la o parte de către arbitrajul internaţional", a adăugat Petru Caduc.
Boxerii din Republica Moldova au fost prezenți la toate edițiile Jocurilor Olimpice, începând cu anul 1996, iar la două din ele au reuşit chiar să câştige câte o medalie de bronz.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑