Usain Bolt şi-a anunţat revenirea în sport



 

Cel mai rapid om de pe planetă, Usain Bolt şi-a anunţat revenirea în sport. Sportivul va participa cu lotul Jamaicăi la calificările probei 400 de metri ştafetă de la Jocurile Comunităţii, din Glasgow.

"Nu sunt în forma în care am fost altă dată", a declarat Bolt, care a fost accidentat în utlima jumătate de an.

Calificările la 400 de metri ştafetă vor fi pentru Usain Bolt prima probă la Jocurile Comunităţii, dar şi prima sa cursă oficială din 2014. Jamaicanul abia şi-a revenit în urma unei accidentări la tendon, care l-a ţinut departe de sport mai mult de cinci luni.

"Accidentarea a trecut. Am făcut multe antrenamente fizice în ultima lună. Am forţat mult la antrenamente. Cred că sunt într-o formă bună, dar nu sunt încă în stare să alerg aşa cum o făceam înainte. Am decis să alerg în calificări doar ca să adun curse", a spus acesta.

Bolt a anunţat că va renunţa la lupta pentru medalii nu doar la competiţia de la Glasgow, dar şi la toate turneele la care va participa în acest an.

"Nu voi avea prea multe curse în acest sezon. Doar patru. Vreau să revin pas cu pas la forma de altă dată, dar, în acelaşi timp, nu vreau să mă accidentez din nou", a menţionat acesta.

Usain Bolt, în vârstă de 27 de ani, este unul dintre cei mai cunoscuţi atleţi din lume. Acesta deţine recordul mondial la distanţa de 100 de metri. La Jocurile Olimpice din 2008 şi 2012, Bolt a câştigat câte trei medalii de aur, la probele 100, 200 de metri şi 400 de metri ştafetă. Calificările probei 400 de metri ştafeta de la Jocurile Comunităţii vor avea loc pe 1 august.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑