Lotul Moldovei şi-a încheiat evoluţia la Nanjing cucerind o medalie de argint



027 августа 2014

 

Moldova şi-a încheiat evoluţia la Jocurile Olimpice de tineret cu o nouă distincţie. Dmitrii Ceacusta a cucerit medalia de argint la lupte libere. "Tricolorii" au obţinut în total trei medalii la Olimpiada de la Nanjing, una da aur, una de argint şi una de bronz.

Dmitrii Ceacusta, în vârstă de 17 ani, a fost învins în finala probei de lupte libere de azerul Igbal Hajizada. Sportivul nostru a evoluat în categoria de 100 kilograme, unde a avut o evoluţie strălucită în calificări, reuşind să învingă cu 4-0 un sportiv din Turkmenistan, unul din Tadjikistan şi unul din Australia. Ceacusta a pierdut în finală cu 1-3.

O altă sportivă din ţara noastră, Nicoleta Dulgheru s-a clasat pe locul şapte în finala probei de gimnastică ritmică. Moldova a fost reprezentată la Jocurile Olimpice de tineret de la Nanjing de 11 sportivi în şase probe şi a cucerit trei medalii.

Portdrapelul ţării noastre, Tatiana Doncilă a câştigat medalia de bronz la lupte, iar Serghei Tarnovschii a cucerit aurul olimpic la proba de kaiac-canoe sprint. Moldova s-a clasat astfel în primele 45 de naţiuni participante în topul pe medalii. Pe primul loc în clasament se află ţara gazdă, China, pe doi este Rusia, iar podiumul este completat de Statele Unite ale Americii.

Anterior, ucraineanul naturalizat Serghei Tarnovschi a cucerit medalia de aur la caiac-canoe sprint. Moldova este reprezentată la Jocurile Olimpice de la Nanjing de 11 sportivi, în şase probe. Toate competiţiile se vor încheia miercuri.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑