Premiera in Moldova: Campionatul mondial de powerlifting, la care participa cei mai puternici sportivi din lume



027 октября 2014

Cei mai puternici sportivi din lume ataca Moldova. In weekend, pe 1 si 2 noiembrie, in premiera in tara noastra va fi organizat campionatul mondial de powerlifting. Se asteapta sa vina aproximativ 200 de sportivi din 14 tari.


Dupa ce anul trecut au batut 14 recorduri mondiale, asii din powrlifting de la noi vor sa cucereasca locul 1 pe echipe la campionatul mondial care se va organiza in weekend la Chisinau.

 

Boris VOLOSATII, PRESEDINTE FEDERATIA DE TRIATLON FORTA: “Astazi suntem pe locul 3-4 pe natiuni, vrem sa fim de ce nu pe prima teapta a podiumului. ”

 

Pentru turneu Ministerul Tineretului si Sportului a alocat aproximativ 400 de mii de lei, restul banilor necesari urmand sa fie adunati de la sponsori. Competitiile la powerlifting au o deviza: “drug free” - adica fara droguri.

 

Boris VOLOSATII, PRESEDINTE FEDERATIA DE TRIATLON FORTA: “ O sa-i verificam la folosirea substantelor interzise, pentru asta o sa alocam cat o sa trebuiasca, atatia bani pentru a demonstra importanta conditie, de a nu folosi nici un fel de suplimente care ar stimula rezultatele sportivilor. ”

 

Desi este o competie sportiva, campionatul mondial de powerlifting se va petrece intr-o sala in care de obicei se face dramaturgie - – la teatrul Ginta Latina.

 

Dragos HANCU, VICEMINISTRU TINERET SI SPORT: “ Noi le-am pus la dispozitie cateva variante. Alegerea i-a apartinut domnului presedinte a federatiei internationale, care a zis ca este cel mai potrivit loc. Ne asteptam de la acest turneu o clasare pe locul intai pe echipe. ”

 

In total, la competitie s-au inscris 185 de sportivi din 14 tari, dintre care 60 de participanti vor fi din Moldova. Principalii contracandidati la obtinearea locului intai sunt sportivii din Scotia si Ucraina, care vor veni si ei in numar mare. Totodata inaintea campionatului mondial, Moldova va fi si gazda unui congres, care va aduna cate 3 reprezentanti din fiecare tara ce intra in federatia de powerlifting. La congres va fi realeasa conducerea federatiei.


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: powerlifting, campionat, sportivi,
Источник – ProTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑