Iordănescu l-a refuzat inițial pe Burleanu. “Am acceptat după ce n-a putut veni Mircea Lucescu”



027 октября 2014

 

**VIDEO** Iordănescu l-a refuzat inițial pe Burleanu. “Am acceptat după ce n-a putut veni Mircea Lucescu”

Anghel Iordănescu a fost prezentat oficial luni seară în funcția de selecționer al echipei naționale, acesta revenind pe banca tricolorilor la o distanță de nouă ani, după toamna lui 2005, când a demisionat după un egal cu Armenia.

Reputatul tehnician a mărturisit însă că nu a fost inițial tentat să accepte oferta făcută de Răzvan Burleanu după rezilierea contractului lui Victor Pițurcă, Iordănescu fiind partizanul ideii prin care la prima reprezentativă trebuia adus antrenorul Șahtiorului, Mircea Lucescu.

“Este o situație specială și cred că trebuie să aducem la echipa națională un antrenor cu un anumit profil. Eu l-am nominalizat pe Mircea Lucescu, cred că era cea mai bună variantă.

Am fost opt ani la cel mai înalt nivel la nivelul echipei naționale, o icoană sfântă. Niciun moment n-am avut însă ca țintă să revin la acest nivel. Am acceptat pentru că fotbalul românesc este într-o situație specială și avea nevoie de numirea unui antrenor cu experiență, pentru a nu intra în criză. Meciul cu Irlanda de Nord va fi un meci capital în ceea ce privește calificarea, soarta grupei.

Am considerat că sunt antrenori tineri, antrenori cu performanță, caractere puternice, cu personalitate. Sunt convins că împreună cu ei, cu entuziasmul lor și experiența mea, să ducem la bun sfârșit ceea ce nje propunem. N-am nominalizat antrenorul cu portarii și preparatorul fizic. Putem să ducem o campanie la bun sfârșit și să calificăm echipa națională”, a spus Iordănescu, în conferința de presă. 

Noul selecționer nu se teme de faptul că preia destinele tricolorilor în plină campanie de calificare la turneul final al CE din 2016:

“Am mai preluat odată naționala, în 1993, tot din drum, într-un moment delicat, într-un moment greu. Am reușit atunci, am încredere că vom reuși și acum. Îi mulțumesc lui Victor Pițurcă pentru ceea ce a făcut până acum la echipa națională.

Sincer vă spun, la primul apel pe care domnul președinte l-a făcut la adresa mea, am refuzat, neavând suportul celor de acasă. Înțelegând apoi situația specială, la al doilea apel mi-am dat acordul.

În toată această perioadă în analiza pe care am avut-o, când am fost consultat am propus mai multe nume. Am învățat de-a lungul timpului să cunosc lecția umilinței. N-a fost un obiectiv pentru mine, dar am înțeles că fotbalul mi-a dat totul și era o șansă să dau și eu înapoi ceva fotbalului. Nu m-a simțit umilit că am fost o soluție de criză. Mi-am dorit să ajut fotbalul. Dacă am acceptat, cred că pot ajuta echipa națională.

Am fost prezent la toate antrenamentele echipei naționale în ultimul an. Cunos tot ce s-a lucrat. E o diferență între performanțele obținute în trecut și ce s-a reușit în ultimii ani. Calificarea în Franța ar însemna crearea unei noi generații pe care s-o apreciem cu toții.

Am încercat să mențin unitatea și continuitatea grupului cu care a lucrat Victor Pițurcă. Tendința în fotbalul mondial, european, arată că echipele se pregătesc să joace mult mai ofensiv, își doresc mai mult victoria”. 

Anghel Iordănescu a precizat că va menține sistemul de joc pe care l-a implementat Victor Pițurcă la echipa națională în ultimele meciuri, tehnicianul explicându-și public decizia, în cadrul unei conferințe de presă:

“Profilul tactic pe care îl vom alege cu Irlanda de Nord va fi 4-2-3-1. Nu va fi bine să schimb acest sistem cu care naționala a început această campanie. Nu cădeți în această capcană. Mai sunt meciuri de jucat și multe puncte puse în joc. Și Grecia și Finlanda vor putea reveni. Și trebuie să luăm în calcul chiar Ungaria.

Pe Săpunaru îl așteptă să-și găsească echipă și să intre în circuit. Cât despre Radu Ștefan, sper ca acesta să-și schimbe un pic gândurile și întreaga atitudine față de echipa națională. Un jucător de valoare trebuie să joace la echipa de club, dar să nu refuze echipa națională”.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑