Decizie surprinzătoare! Campionatul Mondial de powerlifting se va desfăşura pe scena unui teatru din Chişinău



027 октября 2014

 

Decizie surprinzătoare a Federaţiei Internaţionale de powerlifting. Campionatul Mondial, care se va desfăşura în premieră la Chişinău, va avea loc pe scena unui teatru din Capitală.

Moldova va găzdui pentru prima dată cea mai importantă competiţie de powerlifting din lume. Campionatul Mondial va avea loc în perioada 1-2 noiembrie la Chişinău. Competiţia nu se va desfăşura într-o sală sportivă, ci în incinta Teatrului Ginta Latină din centrul Capitalei.

Oficialii moldoveni au anunţat că decizia de a desfăşura campionatul anume la teatru a fost luată de Federaţia Internaţională de Powerlifting.

"Ei au ales această locaţie pentru că este amplasată lângă mai multe hoteluri, care la fel au fost alese de Federaţia Internaţională. În apropiere sunt hoteluri şi mai scumpe, şi mai ieftine, în dependenţă din ţara din care vin sportivii. Cel mai important că este cale directă de la Gară şi Aeroport spre hotel şi sală", spune preşedintele FM de powerlifting, Boris Volosatîi.

"Am pus la dispoziţia Federaţiei Internaţionale mai multe locaţii, Sala Polivalentă şi sala de la USEFS. Le-am propus câteva variante, însă decizia i-a aparţinut preşedintelui Federaţiei Internaţionale de powerlifting", a menţionat viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hâncu.

La Campionatul Mondial de Powelifting de la Chişinău şi-au confirmat prezenţa 185 de participanţi din 14 state. Moldova va fi reprezentată la competiţie de 60 de sportivi. Lotul naţional ocupă în prezent locul patru în clasamentul mondial.

"Vrem să fim la sfârşit pe prima treaptă a podiumului şi să demonstrăm tuturor că suntem o federaţie adevărată şi curată", susţine preşedintele FM de powerlifting, Boris Volosatîi.

Pentru organizarea Mondialului, Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat 390 000 de lei.

"Este un eveniment de o importanţă majoră pentru sportul moldovenesc. Ne-am implicat plenar atât ministerul, cât şi federaţia pentru că este competiţie de talie mondială", a mai spus viceministrul Tineretului şi Sportului, Dragoş Hâncu.

Înainte de competiţie, care va dura două zile, Federaţia Internaţională va organiza un congres la Chişinău, la care va fi aleasă conducerea forului mondial.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑