Federaţia rusă a depus o plângere la UEFA: "Meciul cu Muntenegru trebuia întrerupt din minutul 1"



 

**Federaţia rusă a depus o plângere la UEFA:**

Federaţia Rusă de Fotbal a depus o plângere la UEFA, după incidentele care au avut loc la partida cu Muntenegru, din grupa G a preliminariilor Euro 2016, suspendată în minutul 67.

Oficialii ruşi consideră că meciul de la Podgorica ar fi trebuit întrerupt definitiv încă din minutul 1, când portarul Igor Akinfeev a fost lovit de o torţă aruncată din tribune de suporterii muntenegreni.

"Este ruşinos că acţiunile fanilor din Muntenegru au distrus un meci foarte interesant. La finalul jocului, am depus o plângere. Noi credem că partida trebuia întreruptă din primul minut. UEFA ştie acum care este poziţia noastră", a declarat preşedintele federaţiei ruse, Nikolai Tolstih.

De aceeaşi părere este şi selecţionerul naţionalei Rusiei, Fabio Capello.

"Meciul trebuia suspendat imediat, dar noi am făcut ce ne-a spus observatorul, am mers pe teren să jucăm. Nu puteam refuza", a precizat tehnicianul italian.

Forul european a anunţat că aşteaptă raportul observatorului şi pe cel al arbitrului pentru a deschide o procedură disciplinară.

Meciul Muntenegru - Rusia a fost suspendat în minutul 67, la scorul de 0-0, din cauza incidentelor survenite imediat după ce arbitrul german Denis Aytekin a acordat o lovitură de la 11 metri, ratată de rusul Roman Şirokov.

Partida a fost suspendată după ce fanii gazdelor au aruncat obiecte din tribune protestând faţă de decizia centralului de a acordat un penalty pentru Rusia.

Iniţial, meciul a fost întrerupt pentru 30 de minute, în secunda 20, după ce portarul rus Igor Akinfeev a fost lovit de o torţă aruncată din tribune.

Portarul a fost scos de pe teren pe targă şi transportat la spital, iar arbitrul a trimis jucătorii la vestiare.

Jocul s-a reluat după 30 de minute, cu Iuri Lodigin în locul lui Akinfeev, pentru a fi apoi suspendat definitiv în minutul 67.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑