La 38 de ani a doborât cel mai nedorit record din preliminariile Campionatului European



 

**VIDEO** La 38 de ani a doborât cel mai nedorit record din preliminariile Campionatului European

Nu e ușor să fii fotbalist la naționala din San Marino, Andorra sau Luxemburg. Cam toți adversarii din preliminarii au o calitate superioară, iar fanii din aceste țări se bucură rareori de goluri marcate de conaționalii lor, ca să nu mai vorbim de raritatea punctelor câștigate.

Așa cum era de așteptat, un jucător dintr-o țără "liliputană" este deținătorul unui record neplăcut în fotbal: cele mai multe meciuri fără victorie în calificările pentru CE. Locul 1 în acest top negativ s-a schimbat vineri seară, după ce San Marino a pierdut în Slovenia (0-6).

Până la startul acestei etape internaționale, Oscar Sonejee (39 de ani) din Andorra era jucătorul care a bifat cele mai multe meciuri în preliminariile CE fără să câștige vreunul. Mijlocașul legitimat la Lusitanos, cu 98 de selecții la lot, a jucat 34 de meciuri în calificările Euro, fără să simtă până acum gustul victoriei. Dar Sonejee tocmai a fost depășit de Andy Selva, golgheterul din San Marino!

La vârsta de 38 de ani, Selva a jucat vineri seară cel de-al 35-lea său meci în calificările pentru Euro, bilanțul său nefiind unul tocmai grozav: 34 de înfrângeri și o remiză. Aflat sub contract cu La Fiorita, Selva are 67 de selecții și 8 goluri la echipa națională, fiind golgheterul all-time al reprezentativei. Selva a jucat la cel mai înalt nivel în Serie B din Italia.

Slovenia a învins San Marino fără drept de apel în etapa a 5-a a preliminariilor Euro 2016, scorul fiind 6-0 pentru echipa lui Srecko Katanec. Golurile au fost marcate de Ilicic (40), Kampl (49), Struna (50), Novakovic (52), Lazarevic (73) și Ilic (88).

Cele mai importante faze şi toate golurile care se marchează în partidele din preliminariile Euro 2016 vor putea fi văzute ÎN TIMP REAL doar pe digisport.ro.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑