Cupa Moldovei la Handball are o nouă deținătoare. PGU Tiraspol a învins Olimpus Chișinău



foto simbol: spox.com
Cupa Moldovei la handbal masculin are o nouă posesoare! Echipa tirapoleană PGU a câștigat cu 30-28 finala Cupei jucată contra formației Olimpus Chișinău și a cucerit trofeul.
Dacă anul trecut formaţia PGU Tiraspol a câştigat titlul național, iar Olimpus a cucerit Cupa Moldovei, în actualul sezon lucrurile au stat exact viceversa: Olimpus a devenit campioană, în timp ce tiraspolenii au triumfat în cupă.
Cu titlul de campioni naționali deja câștigat handbaliștii de la Olimpus au sperat să poată realiza eventul, dar în cele din urmă au fost nevoiți să se mulțumească doar cu un trofeu.
Elevii lui Nicolae Gumeniuc au controlat situaţia pe teren în mare parte a meciului, au condus cu 18-15 spre mijlocul reprizei secunde și părea că handvaliștii de la PGU vor fi nevoiți să încline steagul.
Însă, grație unui segment final jucat cu multă inspirație - mai ales după ce au egalat cu 10 minute înainte de sfârşit - tiraspolenii s-au impus în final cu 30-28 și au dus Cupa la Tiraspol.
"Am dat dovadă de mult caracter. În primul rând am rezistat pe final. Am fructificat ocaziile noastre în momentele decisive ale meciului şi datorită acestor lucruri am câştigat partida", a spus antrenor echipei UST, Alexei Covalciuc.
"Nu am reuşit să cucerim cupa în acest sezon, dar o vom câştiga la anul viitor. Per ansamblu am jucat bine în campionat şi nu am pierdut niciun meci. Aceasta este prima înfrângere", a precizat jucătorul echipei Olimpus Chişinău, Alexei Pervanciuc.
Handbalul moldovenesc a intrat în vacanţă până în luna septembrie, când campioana în exerciţiu, Olimpus Chişinău, va reprezenta Moldova în competiţia internaţională Cupa Cupelor.
Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑