Andong Song este primul chinez care va juca la o echipă din Liga Nord-Americană de hochei



Foto: huffingtonpost.com

Chinezul Andong Song a fost selectat de oficialii echipei New York Islanders dintre mai mulţi candidaţi. După ce a ajuns la această echipă, Song a declarat îşi doreşte să joace cu naţionala ţării sale la Olimpiada de iarnă din 2022.

Andong Song a devenit primul hocheist din China care a semnat un contract profesionist cu o echipă din Liga Nord-Americană de hochei. Acesta are 18 ani şi este căpitanul naţionalei de juniori a Chinei. El poate evolua atât pe post de apărător, cât şi atacant.

Acesta spune că pentru el un exemplu este Yao Ming, baschetbalistul din Ţara Marelui Zid care a obţinut performanţe mari în NBA: "Yao Ming a fost întotdeauna un exemplu pentru ceea ce am obţinut în carieră şi ce a făcut pentru baschetul din China. Voi încerca să ajung şi eu la nivelul lui. El a fost motivat şi a început totul în China. Voi încerca să fac acelaşi lucru şi eu în hochei."

Song se află acum în Malaezia acolo unde promovează candidatura oraşului Beijing pentru Jocurile Olimpice de iarnă din 2022. El spune că şi-ar dori mult să joace pentru naţională la Olimpiada, care ar putea fi găzduită de ţara sa.

"Este un vis pentru orice sportiv să participe la Olimpiadă, în special în ţara natală, în oraşul în care ai crescut. Când am auzit prima dată că ţara mea intenţionează să găzduiască Jocurile Olimpice şi mai ales la Beijing, am fost foarte entuziasmat, am fost încântat de faptul că mi s-ar oferi o posibiltate să ajung la Jocurile Olimpice", a spus Song.

Andong locuieşte de la vârsta de nouă ani în Statele Unite, acolo unde a început să practice hocheiul.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑