Marcel Răducanu recomandă un român care a jucat pentru Germania U19. "Trebuia să fie la noi!"



 

**VIDEO** Marcel Răducanu recomandă un român care a jucat pentru Germania U19.

"Mai sunt copii buni și în Germania, nu numai în Spania", spune fostul stelist Marcel Răducanu, care are o școală de fotbal la Dortmund și care a venit cu un exemplu concret: Andreas Ivan, un mijlocaș în vârstă de 20 de ani, care a jucat în naționala U19 a Germaniei.

Născut la Pitești și crescut la școala de fotbal a lui Marcel Răducanu, Ivan joacă, din 2012, la Stuttgarter Kickers, în a treia ligă germană, pentru care a bifat 11 meciuri până acum, după venirea de la FC Koln U17.

Mijlocașul dreapta lovește mingea la fel de bine cu ambele picioare. A jucat un sezon la echipa U19 a lui Stuttgarter Kickers, apoi a petrecut un sezon la echipa mare, iar în acest sezon a fost trimis la echipa a doua, unde are 10 meciuri și două goluri în liga regională din landul Baden-Wurttemberg. Mai are contract cu Stuttgarter Kickers până în 2016.

A bifat și o apariție în naționala U19 a Germaniei, pe 5 martie 2014, într-un meci amical cu reprezentativa similară a Italiei (1-1). Atunci, a intrat pe teren în minutul 73 pentru echipa antrenată de Marcus Sorg.

În toamna anului 2014, Federația Română de Fotbal a organizat, în Spania, un trial pentru juniorii care s-au născut și au jucat numai acolo și care sunt eligibili pentru reprezentativele U16 și U16. Pe același model, Marcel Răducanu consideră că ar trebui ca oficialii să își dea interesul și pentru copiii români din Germania.

"Mai sunt copii buni și în Germania, nu numai în Spania. E unul chiar de la școala mea, unul Ivan, care joacă pentru Germania U19 și mă doare, pentru că el trebuia să joace pentru România.

E mijlocaș, dar nu contează poziția, fiindcă e fotbalist bun. A fost la școala mea de fotbal și acum joacă la Stuttgarter Kickers. Eu l-am făcut fotbalist.", a declarat Marcel Răducanu, în cadrul emisiunii "Digi Sport Special".

VIDEO România - Insulele Feroe 1-0. Cel mai recent caz al unui român care a jucat doar peste hotare și care a fost convocat la echipa națională a României este al lui Florin Andone. Atacantul de la Cordoba nu a apucat să debuteze în tricoul echipei naționale, dar spune că a fost bucuros să stea măcar pe banca de rezerve a primei reprezentative.

Și în privința lui, Marcel Răducanu crede că responsabilii primei reprezentative au greșit.

"Chiar nu înțeleg de ce nu l-a adus de mai multă vreme pe Andone, care joacă într-una dintre cele mai bune ligi din Europa. Nu contează că echipa lui e ultima, dar joacă în Spania, la un nivel ridicat. Copilul ăsta trebuia chemat de mai demult, să i se dea încredere, să joace tot timpul.", a adăugat fostul jucător al Stelei și al Borussiei Dortmund.

PROGRAMUL TV COMPLET AL CANALELOR Digi Sport

Sursa foto: kicker.de


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑