Pițurcă l-a cerut pe Fatai la echipa națională. "L-a impresionat când era la Astra"



030 октября 2013

 

></p><p>Naturalizarea nigerianului Kehinde Fatai în vederea folosirii sale în echipa națională a României este unul dintre cele mai arzătoare subiecte din jurul primei reprezentative, înaintea barajului cu Grecia, pentru accederea la Campionatului Mondial din 2014 (<a href=DETALII AICI).

Președintele Federației Române de Fotbal, Mircea Sandu, a povestit cum s-a ajuns la această soluție, la inițiativa lui Carmen Tocală, secretarul de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. Întrebat ce străin ar vrea sub comanda sa la prima reprezentativă a României, selecționerul Victor Pițurcă l-a ales pe Kehinde Fatai, impresionat de prestațiile nigerianului în tricoul Astrei Giurgiu.

"M-a sunat doamna ministru Tocală, acum vreo 10 zile, să îmi spună că este o procedură de urgentare a obținerii cetățeniei de onoare. M-a intrebat dacă avem propuneri, i-ar eu l-am sunat pe Pițurcă și l-am întrebat dacă el crede că avem vreun jucător. A spus: 'Fatai. Ăsta avea un randament bun'.

I-am sunat pe cei de la Astra, care ne-au solicitat la un meci pe care l-au jucat în cupele europene, fiindcă nu avea viză. Am aflat că are dosarul depus, i-am dat doamnei Tocală o copie și dumneaei s-a ocupat de restul. Dacă jucătorul are cetățenia și antrenorul are nevoie de el, poate să îl selecționeze.", a declarat Mircea Sandu, în cadrul conferinței de presă de miercuri.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑