Rădoi a fost la un pas de un transfer în Premier League: "M-a sunat Redknapp"! Câți bani a ratat Steaua



 

**VIDEO** Rădoi a fost la un pas de un transfer în Premier League: 

Mirel Rădoi a fost, ani la rând, liderul Stelei și cel mai valoros jucător din Ghencea.

Fostul căpitan al roș-albaștrilor a devenit, în 2009, cel mai scump fotbalist vândut din Liga 1, după ce Al Hilal a plătit 6 milioane de euro pentru transferul său. Recordul a fost dărâmat în 2013, de un alt fundaș stelist: Vlad Chiricheș, plecat pentru 10 milioane de euro la Tottenham.

Rădoi putea și el să ajungă în Premier League. În 2006, Portsmouth a negociat îndelung cu patronul stelist Gigi Becali, după cum a anunțat Ilie Dumitrescu, la Digi Sport, în cadrul emisiunii "Fotbal Club". Britanicii au oferit 8 milioane de euro, cu două mai puțin decât cereau bucureștenii, dar a fost prea puțin pentru pretențiile proaspetei semifinaliste de Cupa UEFA. Atunci când oferta a crescut la 10 milioane, prețul cerut de Steaua, Rădoi s-a accidentat și totul a picat.

Atunci, la Portsmouth era antrenor Harry Redknapp, cel care avea să ajungă, ulterior, la Tottenham, de unde a plecat cu un an înainte ca londonezii să îl cumpere pe Chiricheș.

"M-a sunat Harry Redknapp, atunci era la Portsmouth. Trimisese un impresar să discute cu Gigi Becali pentru Rădoi. Atunci, patronul Stelei a zis că dacă dă cineva 10 milioane îl dă pe Rădoi, dar dacă primeşte 9,9 milioane nu vrea.", a declarat Ilie Dumitrescu, ]n cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Englezii dădeau doar 8 milioane şi totul s-a dus. Apoi au revenit şi au trimis hârtie de 10 milioane. Era înaintea meciului cu Standard Liege, dar Rădoi a făcut ruptură şi s-a terminat tot! Dacă semna atunci pe 8 milioane, era în Anglia. Aşa, s-a terminat. Ghinion mare a avut Rădoi.", a adăugat fostul atacant și antrenor al Stelei.

8 ani și jumătate a jucat Mirel Rădoi la Steaua (iulie 2000 - ianuarie 2009).

5 trofee a câștigat Rădoi la Steaua: 3 titluri de campion în Liga 1 (2001, 2005, 2006) și două Supercupe ale României (2001, 2006).

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑