Final incendiar la Indycar: Scott Dixon a cucerit titlul de campion mondial



031 августа 2015
Foto: nationalpost.com

Final incendiar în Campionatul Mondial de Indycar. Scott Dixon a câştigat ultima cursă a sezonului şi a cucerit titlul, fiind la egalitate de puncte cu Juan Pablo Montoya, însă neo-zeelandezul are mai multe curse câştigate în acest an. 

Ultima cursă a sezonului din Mondialul de Indycar a avut loc în California. Înainte să înceapă competiţia, piloţii au ţinut un minut de reculegere în memoria lui Justin Wilson, care a decedat în urma unui accident în etapa trecută.

Înaintea cursei de la Sonoma, Juan Pablo Montoya avea un avantaj de 34 de puncte faţă de al doilea clasat Graham Rahal. Pentru aşi asigura titlul mondial, columbianul trebuia să ajungă la finiş cel puţin pe poziţia a treia .

Rahal a avut parte de ghinion în această cursă. Americanul a fost implicat într-un accident provocat de Sebastian Bourdais, iar şansele sale la titlu au fost spulberate.

Până la urmă, liderul clasamentului general, Juan Pablo Montoya a ajuns la finiş pe locul şase, în timp ce cursa a fost câştigată de Scott Dixon. Neo-zeelandezul a acumulat 556 de puncte, la fel ca şi Montoya, însă Dixon a obţinut trei victorii în acest sezon, în timp ce columbianul a avut cu una mai puţin. Astfel, Dixon a devenit campion mondial la Indycar pentru a patra oară în carieră.

"Ştiam că este posibil, dar am avut parte şi de noroc. Este ca în filmul 'Tăntălăul şi gogomanul'. Am avut o şansă mică, iar eu am ştiut să profit de ea", a spus campionul Scott Dixon.

Aceasta a fost victoria cu numărul o sută pentru echipa lui Scott Dixon, Chip Ganassi Racing. La ceremonia de premiere, patronul acesteia formaţii a făcut spectacol.

Totodată, Chevrolet a câştigat pentru al patrulea an la rând, titlul la constructori.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑