Avancronica etapei 14 (Divizia Nationala 2013-14)



031 октября 2013

Dacia - Veris

Portalul divizianationala.com va propune spre atentie avanronica etapei 14 a Diviziei Nationale. In aceasta etapa: Verisul lui Dobrovolski examinat de fosta sa echipa cu care a luat titlul, dar si examenul orheienilor la Tiraspol.

FC Costuleni - Olimpia 10 +3 =3 -4 7:8

Calificata in optimile cupei, Olimpia se prezinta cu moralul ridicat pentru acest duel. Totusi, favorita in acest meci este FC Costuleni surpriza campionatului pina acum. Elevii lui Lilian Popescu ar putea sa se implice real in lupta pentru un loc in Europa daca vor continua sa macine rezultate pozitive.

In ultimele 4 meciuri directe "leii" s-au impus de trei ori in fata baltenilor si in cazul unei noi victorii ar putea urca in mod solitar pe locul 2.

Zimbru - Academia  16 +11 =3 -2 34:14

Cu 3 victorii in ultimele 3 intilniri directe zimbristii au prima sansa in acest meci. Balanta fortelor se inclina si mai mult in directia "galben-verilor" tinind cont de factorul gazda si de raportul actual al fortelor. Academia, care in trecutul recent le dadea mari dureri de cap nu doar zimbristilor, dar in genere tuturor echipelor mari, in acest sezon pare a fi un simplu spectator care stie doar sa incaseze.

Revenin la statistica meciurilor directe, e de notat ca cele doua victorii obtinuta de "studenti" in fata zimbrilor au fost inregistrata tocami in sezonul 2008-09.

Dinamo-Auto - Speranta  1 +0 =1 -0 1:1

In Divizia Nationala echipele s-au intilnit doar o singura data. In etapa 3 din actualul sezon, echipele s-au despartit la egalitate, scor 1-1. Totusi Dinamo-Auto si Speranta s-au mai duelat de 4 ori in Divizia A. Bilantul intilnirilor directe in esalonul secund este net favorabil jucatorilor din Crihana Veche, care s-au impus in 3 meciuri si au remizat in celalalt.

Dinamovistii sunt o echipa care prefera totul sau nimic atunci cind merge vorba de Ternovca. Pe terenul propriu echipa din Tiraspol a obtinut 4 victorii si doua infringeri in 6 meciuri din Divizia Nationala. In general, Dinamo-Auto e deja la cota 17 intilniri fara remiza pe terenul propriu. In ceea ce priveste Speranta, echipa trece printr-o criza profunda - 5 infringeri consecutive in campionat si eliminarea din Cupa Moldovei.

Veris - Dacia  1 +0 =0 -1 1:3

Meciul central al etapei va vedea fata-n fata noul Veris a lui Dobrovolski si fosta echipa a acestuia - Dacia Chisinau. Anterior echipele s-au mai intilnit doar de doua ori. Primul duel dintre Dacia si Veris s-a dat in sferturile cupei din sezonul trecut. Atunci Veris s-a impus cu 1-0 prin golul lui Hovanschi. Revansa lupilor s-a consumat in primul duel direct din campionat. In etapa 3 a actualului sezon, Dacia obtinea prima victorie oficiala din acest sezon si prima victorie pe terenul de la Speia. In acel meci, decisiva s-a dovedit a fi dubla lui Maxim Mihaliov, care a executat magistral doua lovituri libere de la distanta.

Veris n-a pierdut niciodata pe terenul propriu in acest sezon, obtinind 5 victorii si o remiza in cele 6 meciuri de acasa, in timp ce Dacia are in pasiv 2 infringeri si o remiza acumulate in cele 6 meciuri disputate in deplasare.

Rapid - Sheriff 17 +0 =2 -15 7:43

Statistica meciurilor directe vorbeste de la sine. Rapidistii nu s-au impus niciodata in fata Sheriffului, iar cu criza pe care Rapidul o traieste la nivel de club, e putin probabil ca acest lucru sa se intimple in acest meci. Toate datele statistice vorbesc despre o posibila si probabila victorie a tiraspolenilor. Rapidul a pierdut in ultimele 4 meciuri din campionat in timp ce Sherifful, echipa cu cel mai bun atac si cea mai buna aparare, nu pierde de 11 meciuri.

Probabil vom asista la un lot experimental din partea lui Rusnac si Co. Tiraspolenii au peste 5 zile o deplasare complicata la Londra unde vor disputa al patrulea meci din grupele Europa League.

FC Tiraspol - Milsami  13 +4 =4 -5 11:12

La Tiraspol se vor intilni ultimele detinatoare ale Cupei Moldovei - FC Tiraspol si Milsami Orhei. Orasenii au o sansa reala de a-i indeparta pe orheieni de zona Europa League. Cele 4 puncte care despart echipele lui Goian si Veber s-ar putea transforma in 7 sau 1. Totul depinde de rezultatul meciului. Orheienii, in cazul unei victorii, vor demonstra ca si-au revenit defenitiv dupa plecarea lui Stoica. Cele doua victorii din etapele precedente cu Dinamo Auto si Speranta nu pot servi drept un indicator adevarat de bunastare.

De cealalta parte, FC Tiraspol nu mai pierde in fata "vulturilor" de 5 meciuri consecutive si in cazul unei victorii ar obtine a cincea victorie in serie in fata orheienilor.

 

 

Sâmbătă, 02 Noiembrie 2013
CSO 14:00 Costuleni -:- Olimpia
STG 14:00 Rapid -:- Sheriff
VLV 14:00 Veris -:- Dacia
TRN 14:00 Dinamo-Auto -:- Speranța
Duminică, 03 Noiembrie 2013
ZBR 17:00 Zimbru -:- Academia
SHM 17:00 FC Tiraspol -:- Milsami
Источник – divizianationala.com


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑