A provocat accidentul, a avansat două locuri, dar a fost penalizat! Război în DTM, după un episod controversat



03 августа 2015

 

**VIDEO** A provocat accidentul, a avansat două locuri, dar a fost penalizat! Război în DTM, după un episod controversat

Cursa a doua de DTM de pe Red Bull Ring a avut parte de un moment controversat în ultimul tur. Timo Scheider (Audi) va pierde punctele pe care le-ar fi luat pentru locul 6 ocupat la final, deoarece oficialii cursei au considerat că a trișat. De unde a plecat totul?

Pilotul de la Team Phoenix este acuzat că ar fi provocat intenționat un accident între doi piloți aflați în fața sa, Robert Wickens și Pascal Wehrlein, care au fost trimiși în decor de mașina lui Scheider, pe o pistă udă care le-a pus mari probleme concurenților. Din câte se pare, Scheider a primit un mesaj de la boxe, prin care i s-a cerut să provoace accidentul canadianului din fața sa. În urma coliziunii, Wickens și Wehrlein au abandonat și nu au punctat.

Dar oficialii cursei au analizat momentul pe baza probei video și au decis excluderea lui Scheider din cursă, în ciuda faptului că echipa sa a negat categoric vinovăția. În urma penalizării germanului, Lucas Auer, Maximillian Gotz, Christian Vietoris și Paul Di Resta au urcat câte o poziție, ultimul care a punctat fiind Antonio Felix Da Costa (locul 10).

Pascal Wehrlein a fost foarte nervos la final din cauza abandonului și l-a acuzat dur pe rivalul său: "Ultimul tur nu are nevoie de comentarii. I-am depășit pe Scheider și Wickens fără să-i ating, a fost o luptă corectă, până în acel viraj, când am fost lovit. De când am ieșit din mașină mi s-a spus că Scheider ne-a lovit intenționat, nu a fost vina lui Robert (n.r. Wickens). Cineva i-a spus la boxe să ne scoată de pe circuit! Dacă Audi vrea să câștige titlul în acest fel, pot să spun că tocmai au început un război mare astăzi".

Următoarea etapă se va desfășura pe 29 și 30 august, în Rusia, și va putea fi urmărită în direct și în exclusivitate la Digi Sport.


Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑