Chirilă: "L-am inventat pentru fotbalul mare pe Sânmărtean. În 1996, era la un nivel mare"



017 декабря 2014

 

**VIDEO** Chirilă:

Ionuţ Chirilă a declarat că a fost antrenorul care l-a descoperit pe Lucian Sânmărtean şi i-a oferit încredere într-un moment în care oficialii FRF nu priveau cu ochi buni convocarea actualului mijlocaş stelist la echipa naţională de juniori.

Mai mult decât atât, fostul antrenor al celor de la CSMS Iaşi a precizat că postul de selecţioner al reprezentativei de tineret i-a fost ameninţat de decizia de a-i folosi pe Sânmărtean şi pe Paul Codrea.

"L-am inventat pentru fotbalul mare pe Sânmărtean, în 1996. L-am luat în echipa naţională de tineret a României şi m-am calificat la Campionatul European. FRF a vrut să mă dea afară pentru că i-am selecţionat pe Sânmărtean şi pe Codrea, pentru că amândoi erau mai mici cu un an decât lotul meu", a povestit Chirilă, într-o conferinţă de presă.

"Mi-au spus: "Ce faci tu cu ăştia, că au nevoie de perfuzii la spital, la Colentina? Ce faci cu ăştia împotriva suedezilor şi norvegienilor şi danezilor, care au 1.90 metri?"", a adăugat tehnicianul.

Ionuţ Chirilă consideră că prezenţa lui Sânmărtean în naţionala de juniori a României a fost decisivă pentru întreruperea unei serii lungi de eşecuri.

"În 1996, Sânmărtean era la un nivel mare. Se calificase cu o echipă naţională la un campionat european, după 10 ani de necalificări", a explicat Chirilă.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑