120 de sportivi moldoveni au participat la Campionatul Naţional de karate shotokan



023 ноября 2014
Foto: sporter.md

Karate Shotokan este în plină dezvoltare în Moldova! La Campionatul Naţional din capitală au participat peste 100 de sportivi, mai mulţi ca în anii precedenţi. De la eveniment nu a lipsit ministrul Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, care a anunţat că acest gen de sport merită dezvoltat în ţara noastră.

Turneul s-a desfăşurat la cinci categorii de vârstă, copii, cadeţi, juniori, tineret şi seniori. De la competiţie nu au lipsit şi premianţii Mondialului din acest an, Vitalie Spânu şi Anastasia Schiba. Sportivii spun că în ultimii an concurenţa este tot mai mare şi mai mare în campionat.

"Organizarea este la nivel. E clar că nu sunt aşa de mulţi participanţi ca la un Mondial, dar la noi deabia se începe dezoltarea acestui gen de sport. Acum practică mai mulţi karate-ul de cât acum cinci ani", spune luptătorul Vitalie Spânu.

"Nu este deloc uşor. Eu nu de un an practic acest gen de sport, ci de 16 ani. Este o muncă enormă, dar mult depinde şi de dorinţa sportivului", a afirmat Anastasia Schiba.

Ministerul Tineretului şi Sportului a alocat aproximativ 60 mii de lei pentru organizarea campionatului, dar şi pentru diverse cantonamente sau participări la competiţiile internaţionale.

Ministrul Octavian Bodişteanu spune a practicat acest gen de sport în copilărie şi merită să fie dezvoltat în ţara noastră: "Avem deja un program de pregătire împreună cu ei. În ultima perioadă erau marginalizaţi şi nu erau luaţi în serios. Acum noi i-am luat în serios pentru că această echipă pe care o vedem acum este una destul de bună. Vreau să vă mărturisesc că am practicat astfel de gen de sporti când eram copil. Aveam pe cineva care se ocupa cu karate-ul. Plus că am crescut cu filmele lui Chuck Norris şi Bruce Lee."

"Evident că se acordă o atenţie mai mare pentru acest gen de sport. Aş spune cu mult mai mare decât în anul 2010 sau 2011. Se dezvoltă acest de sport, dar încă mai există problema de pregătire a cadrelor. Este nevoie de foarte mult timp pentru asta", a comentat Serghei Isacenco, preşedinte FM karate shotokan.

Câştigătorii Campionatului Moldovei au primit medali şi cupe. Karate shotokan este unul dintre cele mai vechi genuri de sport din lume. În ţara noastră, acest sport a început să fie practicat în 1995, atunci când a fost fondată federaţia de profil.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑