Campionul a revenit acasă. Serghei Tarnovski spune cât de greu i-a fost să cucerească aurul



028 июля 2015

 

Proaspătul campion mondial la caiac-canoe, Serghei Tarnovski a revenit în Moldova! El a declarat că se simte împlinit, după ce a cucerit o medalie de aur şi una de bronz la Mondialul de canotaj pentru juniori. 

Ucraineanul naturalizat, Serghei Tarnovski, a fost întâmpinat la aeroport de oficiali ai federaţiei şi jurnalişti după ce s-a întors de la Mondialul de canotaj din Portugalia cu medalia de aur.

"Am emoţii foarte mari pentru că este prima mea medalie la un Campionat Mondial. Până acum am obţinut aur doar la Europene, iar la Mondiale de două ori am cucerit medalia de argint", a spus canotorul.

Antrenorul lotului naţional spune că sportivii noştri au obţinut rezultate senzaţionale chiar dacă au concurat în condiţii dificile.

"Condiţiile în care s-a desfăşurat competiţia au influenţat mult evoluţia sportivilor. Cu părere de rău, zona unde a avut loc turneul se deosebeşte prin faptul că se află în apropiere de ocean. Astfel, mereu bătea vântul şi ne-a creat probleme", a declarat antrenorul lotului naţional de canotaj, Alexandr Chirpicenco.

Conducerea Federaţiei de profil susţine că principalul obiectiv este calificarea la Olimpiada de la Rio. Pentru asta, sportivii trebuie să evolueze cu succes la Mondialul de seniori din luna august.

"Următorul obiectiv pentru noi este participarea la Mondialul de la Milano, care va avea loc în perioada 19-23 august. Acolo se vor pune în joc cotele de participare la Jocurile Olimpice. El a arătat un timp la nivel de seniori. Acum, obiectivul nostru e să cucerim cel puţin o cotă de participare la Olimpiada de la Rio, însă deja vom vedea", a conchis preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de canotaj Iacob Buhnă.

Ucraineanul Serghei Tarnovski dar şi fratele său Oleg, reprezintă Moldova de la începutul anului 2014. De atunci, cei doi au obţinut mai multe medalii la competiţiile de juniori şi tineret.

Cel mai mare succes, Serghei Tarnovski l-a obţinut la Cupa Mondială pentru seniori din acest an. El a cucerit medalia de bronz. În 2014, Tarnovski a câştigat aurul şi la Olimpiada de Tineret de la Nanjing.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑