Steliștii, de la agonie la extaz la Iași. Cum au trăit roş-albaştrii ultimele minute ale campionatului



029 мая 2015

 

**VIDEO** Steliștii, de la agonie la extaz la Iași. Cum au trăit roş-albaştrii ultimele minute ale campionatului

Steaua a câştigat al treilea titlu consecutiv, însă victoria roş-albaştrilor a venit după mari emoţii. Elevii lui Costel Gâlcă nu s-au putut impune la Iaşi şi au fost nevoiţi să aştepte pe teren finalul partidei dintre ASA şi Oţelul, înainte de a începe sărbătoarea.

Meciul de la Iași s-a terminat cu trei minute mai devreme decât cel de la Târgu Mureș, acolo unde ASA și Oțelul se aflau încă la egalitate, 1-1, în momentul în care în Copou se auzise fluierul final. Un gol al mureșenilor ar fi dus titlul în Ardeal, astfel că roș-albaștrii, de la jucători la patron, de la antrenor la fani, au așteptat cu sufletul la gură şi cu ochii pe telefoanele conectate la internet să se încheie partida rivalei.

Imediat după ultimul fluier al lui Cristi Balaj, steliştii priveau deznădăjduiţi unul către celălalt, în aşteptarea unei informaţii de la Târgu Mureş. Unii dintre jucători chiar s-au luat cu mâinile de cap, crezând că titlul este compromis în urma remizei albe de la Iaşi.

Aceeaşi atmosferă se putea observa şi la tribuna oficială, acolo unde oficialii campioanei şi jucătorii care au lipsit din cauza accidentărilor şi suspendărilor aşteptau o veste de la celălalt meci. De altfel, antrenorul roş-albaştrilor, Costel Gâlcă, a recunoscut la final că acele "minute au fost interminabile, au trecut foarte greu. Nu ştiu dacă au fost ani, dar ore sigur au fost".

Agonia steliştilor s-a încheiat, însă, odată cu golul marcat de Helder Tavares, în al cincilea minut de prelungire al partidei de la Târgu Mureş. În acel moment, fotbaliştii Stelei au fost siguri de câştigarea titluri şi au început să sărbătorească. O explozie de bucurie, la care au participat atât numeroşii suporteri roş-albaştri prezenţi în tribunele arenei din Iaşi, cât şi conducătorii care, între timp, au coborât pe gazon de la oficială.

Antrenorul Costel Gâlcă şi patronul Gigi Becali au fost purtaţi pe braţe de jucători, care au îmbrăcat şi tricourile special pregătite pentru a sărbători titlul cu numărul 26 din istoria clubului. Seara s-a încheiat cu ceremonia de decernare a trofeului, proaspeţii campioni continuând apoi sărbătoarea la vestiare.

Источник – DIGIsport


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑