Kevin Kuranyi - cheie succesului la formaţia lui Emil Caras



012 decembrie 2012

Dinamo Moscova e aproape de Europa după victoria cu Terek, asigurată de dubla lui Kevin Kuranyi, despre care Bursucul afirmase că ar vrea un lot format din 20 de jucători ca el.

Dan Petrescu şi Emil Caras au preluat-o pe Dinamo într-o criză totală. Fără victorie după 5 runde, scăpată de ruşinea ultimului loc abia în etapa a noua. De atunci a început urcuşul, cu un apogeu la final de 2012: cinci victorii consecutive în ultimele etape şi doar două puncte distanţă faţă de cupele europene!

Antrenorul român n-ar fi reuşit însă nimic fără sprijinul lui Kevin Kuranyi. Atacantul german a făcut dubla cu Terek (2-1), anulînd golul primit prosteşte de Berezovskiy. L-a răsplătit pentru încredere pe Dan Petrescu, care îi sărise mereu în ajutor cînd era criticat de presă ori fani.

- Mi-aş dori să am o echipă formată din 20 de Kuranyi! Ar trebui invidiat pentru modul în care se pregăteşte, cum să nu-mi doresc un jucător ca el? Kuranyi e un profesionist desăvîrşit. Nu doar datorită abilităţilor sale, ci şi graţie dăruirii ori ambiţiei, este dedicat pentru echipă, a explicat Dan Petrescu săptămâna trecută.

Şi Kuranyi, care a punctat decisiv şi cu Amkar (3-2) ori Alaniya (2-0, dublă), şi-a lăudat mereu antrenorul:

- A venit cu o mentalitate complet diferită, reuşind să ne influenţeze şi pe noi. Are metode de antrenament moderne, ne ia pe fiecare în parte şi ne arată ce am făcut bine ori ce am greşit, a completat şi Kevin Kuranyi.

7 goluri a reuşit Kuranyi în sezonul curent, 6 în campionat şi unu în Cupă: toate după venirea lui cupului de antrenori Dan Petrescu-Emil Caras.

sursă-gsp.ro.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑