Echipa lui Alexandru Spiridon este lideră în Liga Campionilor



Rezultat mare pentru tehnicianul român Mircea Lucescu şi moldoveanul Alexandru Spiridon care a învins cu Shakhtar campioana Europei Chelsea, cu 2-1, într-un meci desfăşurat la Donetsk în grupa E.

Shakhtar a început în forţă şi a reuşit deschiderea scorului după doar trei minute de la primul fluier prin Alex Teixeira, jucător adus de la Vasco da Gama pentru 6 milioane de euro. Faza deschiderii scorului a pornit dintr-o aruncare de la margine executată în partea stângă, balonul a ajuns cu şansă la Willian, iar acesta a dat drumul mai departe pentru Teixeira. Şutul brazilianului l-a surprins pe Cech şi minerii treceau la conducere.

Shakhtar nu s-a retras după golul marcat şi a continuat să preseze poarta adversă. Fernandinho şi-a încercat în minutul 14 şutul de la distanţă, dar mingea nu şi-a atins ţinta. A urmat două minute mai târziu şutul bombă trimis de Willian din marginea careului. Mingea a trecut puţin peste transversala porţii lui Cech. Mkhtaryan şi-a încercat şutul de la distanţă în minutul 29, dar Cech a prins fără probleme.

Cech a fost de netrecut cu 7 minute înaintea pauzei când a respins în corner şutul lui Mkhtaryan din interiorul careului. Hubschman a ratat o mare ocazie în minutul 40 după un corner executat de pe partea dreaptă. După o primă repriză în care a fost sufocată de jocul aproape perfect al Shakhtarului, Chelsea a ratat o bună ocazie la 6 minute după reluare, spaniolul Mata şutând puţin peste transversală.

Deţinătorii trofeului UEFA Champions League aveau să reducă din diferenţă în finalul meciului prin brazilianul Oscar. Faza a pornit de la sârbul Ivanovic şi pătrunderea acestuia pe dreapta, după care a urmat pasa înapoi în faţa porţii pentru reluarea lui Oscar. Era prea târziu însă pentru londonezi şi meciul s-a încheiat cu o victorie care propulsează Shakhtarul la conducerea grupei E cu 7 puncte.

Shakhtar a fost favorizată şi de rezultatul înregistrat în cealaltă partidă a grupei, danezii de la Nordsjelland reuşind surpriza cu Juventus Torino. Echipa debutantă în Liga Campionilor a deschis scorul după pauză prin Beckmann, iar muntenegreanul Vucinic a salvat pe Juventus de la o ruşinoasă înfrângere cu 9 minute înaintea ultimului fluier.

Shakhtar - Chelsea 2-1 (1-0)

Goluri: Texeira, 3 - 1-0, Fernandihno, 52 - 2-0, Oscar, 88 - 2-1

Shakhtar: Pyatov, Raţ, Rakitskiy, Kucher, Srna, Fernandinho, Hubschman, Texeira (Ilsinho, 82), Willian (Douglas Costa, 88), Mkhitaryan, Luiz Adriano

Chelsea: Cech, Ivanovic, Terry, Luiz, Cole, Lampard (Hazard, 18), Obi Mikel, Oscar, Ramires, Mata, Torres (Sturridge 70).

Clasamentul grupei E

1. Shakhtar        7

2. Chelsea          4

3. Juventus         3

4. Nordselland    1

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑