Andrei Prepeliță revine în Moldova cu medalia Campionatului European de lupte libere



017 aprilie 2010

Unicul medaliat al Campionatului European de lupte libere, Andrei Prepeliță, s-a reîntors în patrie. Din Baku, Prepeliță, a revenit cu o medalie de bronz, medalie așteptată de Moldova timp de 5 ani. Ultimul luptător Moldovean care a urcat pe podium la Europene a fost Ghenadie Tulbea. În 2005, el a cîștigat aurul turneului.

Ghenadie Tulbea, campion european în 2005: - Sînt foarte bucuros pentru acest rezultat, pa care l-am intuit.Am fost tot timpul cu băieții la antrenamente și am văzut că pregătirea este la nivel.Toți erau într-o formă bună.Păcat că am luat doar un bronz,dar trebuie să fim mulțumiți de acest rezultat. Sînt bucuros pentru Andrei și pentru federația noastră, pentru care acest rezultat este unul frumos.

Victor Peicov, Președintele Federației de lupte libere: - O medalie de bronz la Europene echivalează pentru noi cu argintul la mondiale pentru delegația rusă. Medalia pe care am luat-o demonstrează că nasc și la Moldova luptători destoinici să ne reprezinte țara pe arena internațională. Trebuie să creștem din ei campioni olimpici. Dar condițiile în care ne pregătim nu sînt întocmai adecvate scopurilor pe care le avem. Dar rezultatul pozitiv ne dă noi speranțe.

Andrei Prepeliță mărturisește că din Azerbaijan s-a întors mai împlinit, fiindcă unul din visele sale s-a realizat.

Andrei Prepeliță, medaliat cu bronz la Europene: - La campionat am plecat doar cu un singur gînd - să cîștig o medalie. Știam că eram în formă și pregătit. No contează de ce culoare este medalia.Am realizat o parte din visul meu. A doua parte este să iau medalie la Campionatul Mondial și Olimpiadă.

Președintele Federației de profil, Victor Peicov, i-a înmînat deținătorului medaliei de bronz suma de 1000$ SUA chiar în aeroport. Tot Prepeliță va încasa o primă de 30.000 lei de la Ministerul Tineretului și Sportului.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑