Dan Olaru va fi cel mai tânăr sportiv moldovean de la Olimpiadă



Ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, l-a felicitat i pe cel mai tînăr sportiv moldovean care va merge la Jocurile Olimpice de vară de la Londra, anunţă mts.gov.md. Dan Olaru are 15 ani şi a reuşit în ultimii ani mai multe performanţe la proba tir cu arcul, iar recenta victorie de la Amsterdam i-a surprins pe toţi amatorii acestui sport.

- Am urmărit cu atenţie evoluţia competiţiilor din cadrul Campionatului Continental şi mă bucur că te-ai înscris printre cei mai buni ţintaşi din toată lumea. Îţi doresc multă sănătate, perseverenţă, succese la învăţătură şi noi realizări în sport, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului. Dan Olaru a revenit recent din Olanda unde a participat cu succes la Continentalele la tir cu arcul, în cadrul turneului de calificare la Jocurile Olimpice.

Sportivul moldovean a obţinut cel de-al treilea rezultat şi s-a calificat automat pentru Jocurile Olimpice de vară. De notat că în cadrul competiţiei au fost disputate doar trei cote olimpice iar la proba bărbaţi au participat 83 de sportivi. Dan Olaru a devenit cel mai tînăr sportiv din lume care va participa la competiţiile din vară, la proba sa olimpică. Totodată sportivul a devenit şi cel mai tînăr membru al lotului naţional, care va fi delegat la Londra.

Reamintim că etapa finală a turneului de calificare la Jocurile Olimpice pentru proba tir cu arcul va fi desfăşurată în localitatea Ogden, Statele Unite, în perioada 18-24 iunie. De data aceasta pentru cota olimpică va lupta Alexandra Mîrcă.

 width=

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑