Centrul de Medicină Sportivă a împlinit 65 de ani



Centrul Naţional de Medicină Sportivă Atletmed a marcat 65 ani de la înfiinţarea primei unităţi respective de profil în republică. La festivitate au fost prezenţi lucrătorii instituţiei, ministrul Sănătăţii, Andrei Usatîi, ministrul Tineretului şi Sportului, Ion Cebanu, vicepreşedintele Comitetului Naţional Olimpic, Larisa Popova.

- Sînt familiarizat cu problemele acestei instituţii. Căutăm soluţii. Dorim ca în următoarele 16-18 luni să scoatem de pe ordinea zilei toate problemele existente. Ministerul ţine în vizor domeniul respectiv, a declarat la manifestare Andrei Usatîi.

- La ordinea zilei este reabilitarea acestei instituţii. Performanţele la nivel internaţional presupun implicarea activă a medicinii sportive. Acest domeniu este foarte important, una dintre priorităţile activităţii noastre. Vom acorda o atenţie mai mare luptei împotriva dopajului, protejării sănătăţii performerilor, a remarcat Ion Cebanu.

- Colaborăm eficient cu Ministerul Tineretului şi Sportului, Comitetul Naţional Olimpic, federaţiile de fotbal, box, haltere. Am elaborat un proiect de dezvoltare şi implementare a medicinii sportive. Traducerea lui în fapt ne va permite să contribuim mai eficient la obţinerea unor rezultate înalte, a notat directorul Centrului Naţional de Medicină Sportivă Atletmed, Gheorghe Ştefaneţ.

Sindicatul de ramură Sănătate a oferit un premiu bănesc în sumă de 10 mii de lei lucrătorilor Centrului. Majoritatea lor au fost distinşi la festivitate cu diplome.

sursa-moldpres.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑