Este cerută implicarea Rusiei în eliberarea voleibalistului Pavel Cimili



029 decembrie 2012

Autorităţile separatiste au răpit un voleibalist, membru al echipei Dinamo din capitală. Pavel Cimili, în vârstă de 21 de ani, a fost luat cu forţa de acasă din satul Parcani, raionul Slobozia, anunţă Comisia Unificată de Control.

Pentru că locuieşte în stânga Nistrului, miliţia transnistreană l-a urcat forţat în maşină sub prtetextul că trebuie să facă armata. Pavel Cimili a fost răpit în dimineaţa zilei de 25 decembrie, Comisia Unificată de Control, însă, a anunţat abia astăzi despre incident, deşi jurnal.md a informat despre aceasta chiar în ziua dispariţiei sportivului.

- Considerăm că este un argument absurd, deoarece de doi ani este angajat al Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţii Excepţionale, totodată îşi efectuează studiile la Universitatea de Sport. Este straniu că la vârsta de 21 de ani autorităţile transnistriene şi-au dat seama că trebuie să facă armata.  În special ne-am adresat către delegaţia din stânga Nistrului, să se clarifice cu această situaţie, să întreprindă toate măsurile în cel mai operativ mod să fie eliberat, a declacarat Sergiu Golovaci, membru Comisia Unificată de Control.

În situaţia în care autorităţile de la Chişinău nu au nicio pârghie de control în stânga Nistrului, nu le rămâne decât să ceară ajutorul mediatorilor conflictului - Rusia şi Ucraina. Totodată, încearcă să stabilească un dialog cu separatiştii. Membrii CUC spun că până în prezent nu se cunoaşte locul aflării tânărului. Antrenorul acestuia, însă, susţine că băiatul este ţinut la baza militară din Parcani.

Vicepremierul pentru Reintegrare, Eugen Carpov, nu a răspuns la telefon pentru a comenta cazul. Precizăm că Pavel Cimili nu este singura persoană care a fost răpită de miliţia transnistriană.

În aprilie 2010 jurnalistul Ernest Vardanean a fost arestat de serviciile secrete de la Tiraspol. El a fost acuzat de înaltă trădare.  După aproape un an de detenţie, el a fost graţiat de către aşa numitul lider transnistrian de atunci Igor Smirnov. Un caz a fost cel al lui Ilie Cazac, angajat al Inspectoratului Fiscal din municipiul Tighina, care de asemena fost închis de autorităţile separatise. După 7 luni de detenţie el a fost repus în liberatate. În această toamnă a fost eliberat şi poliţistul Alexandru Ursu, care a stat 3 ani în puşcăriile transnistriene, fiind acuzat de escrocherie. Toate cazurile au fost soluţionate graţiei intervenţiei organizaţiilor internaţionale.

jurnalsportiv.md.

Источник – MOLDOVA.sports.md


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑