Chişinăul a fost vizitat de dublul campion olimpic



Legendarul discipol al handbalului moldovenesc a vizitat Chişinăul. În capitală Veaceslav Gorpişin a primit o medalie olimpică din partea CNO şi a donat echipament sportiv unei echipe locale de copii. Dublul campion olimpic în componenţa naţionalei Rusiei trăieşte permanent în Germania şi evoluează în liga a treia germană.

Medalia din partea comitetului olimpic naţional a fost înmânată dublului campion olimpic la handbal de dublul campion olimpic la canatoj. Legendele vii ale sportului sovietic şi moldovean Veaceslav Gorpişin şi Nicolae Juravschi au făcut schimb de suvenire şi şi-au strâns reciproc mâinile.

Veaceslav Gorpişin care trăieşte permanent în Germania a recunoscut, că îşi vizitează foarte rar patria istorică.

Cel mai cunoscut discipol al şcolii moldovene de handbal a adus la Chişinău echipament sportiv. Gorpişin a donat acest echipament unei echipe de la şcoala sportivă din capitală, în care viitorul campion olimpic a făcut primii paşi în handbal.

În vârstă de 43 de ani dublul campion olimpic, mondial şi european în componenţa naţionalei Rusiei, evoluează în prezent întro echipă din liga a treia germană.

Feciorul lui Veaceslav Gorpişin a urmat calea tatălui. Însă Serghei Gorpişin nu evoluează pentru Rusia, dar pentru naţionala de tineret a Germaniei.

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑