Guvernul moldovean a alocat 650 de mii de lei



Guvernul a alocat 5 milioane 800 de mii de lei pentru pregătirea sportivilor moldoveni pentru 3 turnee olimpice. Aceşti bani vor fi transferaţi Comitetului Naţional Olimpic. Peste 650 de mii vor fi cheltuite pentru participarea naţionalei la probele sportive de iarnă pentru Olimpiada de la Soci din 2014.

Cu jumătate de an înainte de Olmpiada de la Soci, guvernul moldovean a alocat din fondul de rezervă 650 de mii de lei pentru pregătirea naţionalei la probele sportive de iarnă. Banii vor fi utilizaţi pentru participarea sportivilor moldoveni la cantonamente şi turnee internaţionale. La moment membrii naţionalei Moldovei au obţinut 5 cote olimpice. Şi-au asigurat participarea la jocurile olimpice de la Soci schiorii Victor Pânzaru şi Alexandra Kamnşcik, boblseistul Bogdan Macovei şi schiorii de munte Mirco Deflorian şi Gheorg Lindner.

La campionatul mondial la taekwondo WTF Moldova a fost reprezentată de 3 sportivi. S-a oprit la un pas de medalii Vladislav Arventii. Ocupând locul 5 el a încasat o primă de 13 mii de lei de la ministerul tineretului şi sportului. Alţi 2 sportivi Andrei Rotaru şi Daniel Balan au învins numai întro luptă şi şi-au încheiat evoluţia la şaisprezecezecimi.

Proprietarul clubului „Rapid" Victor Ostap l-a numit azi în funcţia de director general pe Petru Efros. În intersezonul de vară echipa de la Ghidighici a fost completată cu 4 jucători noi - Efros, Potlog, Bogdan şi Livandovschi.

„Sheriff", Tiraspol preferă să achiziţioneze fotbalişti brazilieni. Cel de-al şaselea jucător al clubului a devenit Santos Pires. Acest atacant este al optulea fotbalist nou care a venit la „Sheriff" în această vară.

Источник – TV7


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑