Stuart OGrady a recunoscut că s-a dopat



Un nou şoc în ciclismul mondial! Campionul Olimpic de la Atena, Stuart O'Grady ar putea să rămână fără cele patru medalii olimpice, printre care şi una de aur, după ce a recunoscut că s-a dopat cu eritropoietină în timpul carierei sale. 

Stuart O'Grady a recunoscut într-un interviu că a utilizat eritropoietină în cariera sa. Acum, ciclistul australian riscă să rămână fără medaliile cucerite la patru ediţii ale Jocurilor Olimpice.

Australianul, care a câştigat o etapă şi a purtat tricoul galben pentru trei zile în Turul Franţei din 1998, a declarat că s-a dopat singur, fără a anunţa oficialii echipei la care evolua atunci.

Ciclisul german Erik Zabel, francezul Laurent Jalabert şi italianul Mario Cipollini se numără şi ei printre rutierii dopaţi cu eritropoietină în Turul Franţei din 1998, conform informaţiilor conţinute în raportul comisiei de anchetă a Senatului francez pentru lupta contra dopajului. Pe lista cicliştilor dopaţi se mai regăsesc italianul Marco Pantani şi germanul Jan Ullrich, câştigător al Marei Bucle în 1997.

 

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑