Dilema în naţionala Moldovei la tenis, după plecarea lui Dubarenco. Ce va decide căpitanul Gorban



Foto: publika.md

Tenismanii Andrei Gorban sau Andrei Ciumac l-ar putea înlocui pe Maxim Dubarenco în meciurile de simplu cu Ungaria. Căpitanul Iurie Gorban a declarat că va decide în următoarele zile cine va fi favoritul numărul doi al naţionalei noastre în partida cu maghiarii din Cupa Davis.

Echipa Moldovei de Cupa Davis a plecat în Ungaria cu cinci zile înainte de duelul cu maghiarii. Acolo deja îi aştepta cel mai bun tenisman din ţara noastră, Radu Albot, care sâmbătă a câştigat turneul Challenger de la Calcutta, din India.

Înainte de partida cu Ungaria, singura dilemă a căpitanului Iurie Gorban este cine va juca la simplu în locul lui Maxim Dubarenco, care a refuzat să mai joace pentru Moldova şi va reprezenta Belarusul.

"Radu Albot este numărul unu. Avem doi jucători care ar putea juca din postura de al doilea favorit, Andrei Gorban şi Andrei Ciumac. În ultima perioadă ei s-au pregătit serios, ştiind situaţia din echipă. Acum nu pot să vă spun cine va juca, vom vedea acolo deja. Vom vedea cine e mai bine pregătit fizic. Nu vrem ca să se accidenteze nimeni", a spus Gorban.

Andrei Ciumac nu a disputat în acest an nicio partidă oficială, însă spune că este gata să joace din postura de favoritul numărul doi al echipei noastre: "Nu am jucat meciuri oficiale în ultimele două luni, însă m-am pregătit. Am jucat meciuri de pregătire cu Andrei Gorban şi Maxim Bulat. Simt că sunt pregătit destul de bine."

Maxim Bulat, cel care a fost convocat în locul lui Maxim Dubarenco, are doar 17 ani şi nu a jucat niciun meci la un asemenea nivel. Căpitanul Iurie Gorban a anunţat că acesta ar putea juca în duelul cu Ungaria, doar dacă în ultima zi echipa noastră va avea calificarea asigurată. Tânărul tenisman spune că este gata să joace şi să dea totul în teren.

"Sper că voi avea şansa să joc şi să am o evoluţie bună. Clar că am emoţii, însă cu măsură. Mă simt bine şi sunt într-o formă bună. Sper că vom juca bine şi vom avea o evoluţie onorabilă", a spus Bulat.

Chiar şi cu un asemenea lot, membrii echipei naţionale speră la victorie.

"Avem ca obiectiv să arătăm un joc cât mai bun şi mai frumos. Suntem decişi să învingem, indiferent dacă s-au produs schimbări în lot", a afirmat Iurie Gorban. 

Partida dintre Ungaria şi Moldova din Cupa Davis va avea loc în perioada 6-8 martie în oraşul Gyor şi se va juca pe suprafaţă hard.

Источник – PublikaTV


ПРОКОММЕНТИРОВАТЬ

КОММЕНТАРИИ



sports.md

Cамые обсуждаемые

Самые популярные

  • за год
  • за 6 месяцев
Loading...
Наверх ↑